Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

22-річний Олег Дорощук сьогодні вперше в своїй кар’єрі піднявся на п’єдестал дорослого Чемпіонату Європи. В Римі виборов бронзу. 

Однак попри те, що нарешті зміг перервати “прокляття дерев’яних медалей” (4 місце на ЧЄ 2022, 4 місце на ЧС-2024 у приміщенні), свій успіх оцінив доволі скептично – про що і розповів в інтерв’ю Жорсткій Атлетиці.

Олеже, нарешті перестрибнув ті четверті місця, які тебе переслідували – які емоції зараз?

Чесно кажучи, так щоб щось “Вау!” відчувати, то ні. Для мене це було прогнозовано, я розраховував на гарний результат, а медаль прийшла б сама собою. Звісно, якщо зараз дивитись по результату, то важко  було б зачепитися за Тамбері, він 2,37 з першої спроби дав, але друге місце точно мало б бути. Результат 2,33 мене б на сьогодні задовольнив. І це не просто фантазії – це якщо дивитись по підготовці, по всі даним, по всьому – це той результат, на який я мав вийти на цей старт.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Що сьогодні не вийшло?

Нічого не вийшло. Найважче було, як завжди, мені з технікою. Тому що стан добрий, психологічно нормально налаштувався, прям все – готовий вигравати… а от по техніці не міг нормально зробити, напевно не вистачає мені ще такої вистрибаності, щоб я на автоматі робив.

Можливо тому, що сезон лише розпочався?

Для мене цей сезон наче вже довго іде, не можу сказати що відчувається, що це тільки початок.

фото: Жорстка Атлетика

Коли ти після невдалої спроби на 2,29 ти емоційно скинув шипівки, що ти собі сказав?

Та що? Що знов програв. Тут все просто – знову  для мене це поразка.

Ти дуже самокритичний!

Так, можливо це і змушує мене не зупинятися. Такими маленькими кроками йду, а хочеться все й одразу – одразу вигравати, але це шлях.

Що там сталося на 2,22? Змусив всіх понервувати.

Перша була нормальна спроба, я думав не буду багато сил витрачати, не та висота, щоб викладатись. Спробу нормально зробив, і вже перейшов планку, як на спаді зачепив. На другу спробу я щось подумав: “Ну треба брати, бо це вже фігня якась!”. Дуже сильно захотів і не вийшло. А на третю налаштувався і вийшло. Добре, що я тут зібрався.

фото: Жорстка Атлетика

Сьогодні на трибунах неймовірна атмосфера, тобі це допомагає чи заважає?

Мені краще, щоб була тиша – намагаюся не слухати, бути сам в своїх думках, що мені треба зробити. Сьогодні я намагався абстрагуватися від трибун – і так у мене не виходить стабільні стрибки зробити, а якщо я буду ще розпилятися на інші фактори… Це на якихось комерційних стратах може заводити підтримка, коли стрибаєш, щоб отримати  задоволення… Сьогодні теж отримав задоволення, особливо на 2,22 – задоволення маса.

Сьогодні ви з Владиславом підняли два прапори України на стадіоні, що це означає для тебе?

Так, це дійсно круто що ми вдвох з Владиславом з українськими прапорами сьогодні були на стадіоні, і ми чули як з трибун кричали “Слава Україні!”. Круто, що ми все-таки змогли показати, що висота є, і українці є, отут плюсик.

Які подальші плани?

Відпочину день-два повернемось в Україну. Потім  чемпіонат України у Львові, далі Олімпіада. Можливо поїдемо на збори у Францію. Може  між цим ще один якийсь старт зроблю, якщо буде потрібно.

Фото: Жорстка Атлетика

Друзі, також ми запустили благодійний збір для підтримки наших медиків, які щоденно рятують життя бійців на передовій.

Ваша підтримка надзвичайно важлива, і ми підготували для вас дещо особливе! За підсумками збору ми розіграємо ексклюзивний мерч та унікальні сувеніри з ЧЄ!
Разом ми зможемо зробити більше для наших героїв!