Ярослава Магучіх і Нікола Оліслагерс зустрінуться на етапі Діамантової Ліги у Стокгольмі

Минулих вихідних в Китаї стартував новий сезон Діамантової Ліги. Українці в ньому участі не брали, але ми вже у передчутті наступних етапів, і особливо тих, де змагатиметься дворазова переможниця фіналу Діамантової ліги Ярослава Магучіх.

Як анонсує офіційний сайт ДЛ, протистояння українки та її затятої конкурентки, австралійки Ніколи Оліслагерс стане родзинкою етапу в Стокгольмі, 2 червня цього року.

Зустрічі Діамантової ліги дуже важливі для моєї підготовки.А етап в Стокгольмі – важливий крок перед Чемпіонатом Європи, де мені потрібно захистити своє золото. У мене хороші спогади про перемогу в Стокгольмі 2021 року з одним із моїх найкращих результатів за всю історію, 2,03. Цього року я вп’яте стрибатиму на  BAUHAUS-galan, – прокоментувала Ярослава Магучіх пресслужбі ДЛ.

Битва лідерок світового топ-листа останнім часом інтригує на головних змаганнях світового рівня. Торік в фіналі ДЛ в Юджині Ярослава і Нікола показали однаковий найкращий результат  2,03, але українка виграла за спробами. У фіналі ДЛ 2022 року в Цюриху Магучіх виграла також з результатом  2,03, другою стала ще одна українка Ірина Геращенко 1,94, Оліслагерс з таким самим результатом стала третьою.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

На чемпіонаті світу 2023 в Будапешті перемогла Ярослава (2,01), лишивши позаду двох австралійок які мали результат 1,99 – Елеонор Паттерсон та Ніколу Оліслагерс. А на чемпіонату світу 2024 року в приміщенні виграла Нікола (1,99), а Ярослава була другою (1,97). Конкурували атлетки й на Олімпіаді 2021 року в Токіо, тоді автралійка здобула срібло (2,02), а українка – бронзу (2,00).

Напередодні прийдешніх Олімпійських Ігор в Парижі до протистояння зіркових дівчат буде привернута особлива увага. А ми, звісно, щосили вболіватимемо за українську чемпіонку.

Ярослава Магучіх: Ви ще побачите спроби на світовий рекорд

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів