21-річна українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх втретє поспіль на п’єдесталі чемпіонатів світу. В активі атлетки вже є срібні нагороди Дохи-2019, Орегону-2022, а тепер ще й золото Будапешту-2023.

Ярослава сьогодні стартувала з позначки 1,90 і впевнено здолала цю висоту. Далі несподівано не взяла 1,94 з першої спроби, натомість впевнено підкорила її з другої. 

Позначку олімпійського нормативу, 1,97, українка також взяла одразу, виконавши кваліфікацію на Париж-2024. Відзначимо, що цю висоту взяли лише чотири атлетки, а з першої спроби лише Магучих і Оліслагерс.

Далі Ярослава підкорила безпомилково 1,99, так само як і минулорічна чемпіонка світу Елеонор Патерсон. Нікола Оліслагерс взяла її з другої. А Морган Лейк двічі схибила і перенесла третю спробу на висоту 2,01.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Планку 2,01 жодна з чотирьох учасниць, які залишилися в секторі, не взяли з першої спроби.

Натомість Магучіх дуже красиво взяла її з другої. Обидві австралійки – Патерсон і Оліслагерс не взяли висоту з трьох спроб, таким чином Ярослава вперше в своїй кар’єрі стала Чемпіонкою світу на відкритому повітрі! І це перше золото України на чемпіонатах світу за останні 10 років (2013-го чемпіонами світу стали Анна Касьянова та Богдан Бондаренко).

І вже у статусі чемпіонки світу українка замовила висоту 2,07. На жаль, три спроби на цій позначці були невдалими, однак у 21-річної спортсменки все попереду!

Нагадаємо, ще одна українкок, яка виступала в фіналі – Ірина Геращенко, завершила змагання на п’ятому місці – деталі читайте за посиланням.

Жорстка Атлетика щиро вітає Ярославу та її тренера Тетяну Степанову з цим визначним досягненням та дякує за незабутні емоції!

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвитку української легкої атлетики!

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів