Двоє українок змагалися сьогодні в фіналі Чемпіонату світу, серед найсильніших стрибунок у висоту. Ярослава Магучіх виборола перше золото ЧС в своїй кар’єрі. 

А Ірина Геращенко знов зупинилася в топ-5, хоча і має потенціал стрибати на тій же висоті, що і медалістки світової першості.

Що думає сама атлетка з цього приводу – одними з перших запитали кореспонденти Жорсткої Атлетики.

Ірино, ви вибороли п’яте місце на своєму п’ятому Чемпіонаті світу, що скажете?

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Сподіваюся на шостому не буде у мене шостого місця (сміється, – прим.ред). Сподіваюся наступного разу  буде краще, ніж на минулому Чемпіонаті світу – вище четвертого місця.

Які враження від поточного Чемпіонату світу?

Класні враження від стадіону, атмосфери, змагань взагалі. Я налаштовувалася на боротьбу. Боролася  в першу чергу зі своїми внутрішніми думками, і певно зі своїм налаштуванням. Я не хочу себе хвалити,  але можу дійсно сказати – я робила все, що  могла.

На 1,97 спершу була добра спроба. В принципі я на кожну спробу налаштовувалася, що я вийду і стрибну її! Але десь чогось не вистачило. 

Чого не вистачило на 1,97? 

Якби я знала, я б стрибнула. Не можу сказати, не хочу нічого вигадувати – я не хочу ніяких  виправдань. Бо все було гладко, чисто, без скачків – і сезон, і підготовка, і збори, і проживання, і харчування, і фізичний стан. Масажисти, підтримка класна всієї нашої збірної, федерації, тренер мене налаштовувала, і я сама була в нормальному стані – але сьогодні так.

Один з успішних стрибків Ірини

Після кваліфікації ви відзначали якісь незручності доріжки, це вплинуло сьогодні на результат?

Це були проблеми не з доріжкою, а з моїм розбігом. І після того, як ми поговорили з тренером, я сьогодні просто виходила, і робила свій стрибок – стрибок в стрибок, так, як я роблю це на тренуваннях, чи на інших змаганнях. Я просто виходила, і працювала так, як я вмію. 

Чи спілкувалися з Ярославою Магучіх в секторі?

Ні, кожна була сама в собі, кожна налаштовувалася на свою спробу, у кожної змагання ідуть – ні ми не спілкувалися. 

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвитку української легкої атлетики!

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів