Чинна чемпіонка світу і чинна переможниця фіналу Діамантової ліги у секторі стрибків у висоту, Ярослава Магучіх сьогодні стала однією з головних зірок фіналу цьогорічної Діамантової ліги в Юджині. Звісно від неї чекали високих результатів, та й сама 21-річна українка їх анонсувала у своїх інтерв’ю – і шоу відбулося!

Ярослава Магучіх починала діамантовий вечір  з 1,91 – розминочну висоту (яка стала фатальної сьогодні для Ірини Геращенко) взяла з першої спроби. Далі так само бездоганно здолала 1,95, 1,98 та 2,01

На цій позначці в секторі лишалися лише двоє  – дві лідерки світового рейтингу Ярослава Магучіх і австралійка Нікола Оліслагерс. Щоправда, конкурентка мала гірші спроби.  

Оліслагерс з перших спроб взяла 1,87 і 1,91, 1,95, але мала проблеми на 1,98 – які далися з третього стрибка. Далі з першої спроби 2,01. І планка підіймається на 2,03 – рівень нового найкращого результату сезону у світі, і особистий рекорд Ніколи. 

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Ярослава бере 2,03 з другої спроби, встановлюючи новий SB. Оліслагерс – з третьої (для неї це особистий рекорд і новий рекорд Океанії!). Маємо новий найкращий результат сезону у світі, який українка та австралійка знов розділили навпіл!

Далі планка злітає на 2,05 – рівень особистого рекорду Магучіх.

Але ні Ярослава, ані Ніколі ця висота сьогодні не підкорюється, стрибунки завершують змагання на позначці 2,03. За кількістю спроб перемогу святкує Ярослава Магучіх! 

Таким чином 21-річна дніпрянка записала до свого списку рекордів ще один – ставши першою українкою, яка двічі вигравала фінал Діамантової ліги!

Результати виступів Ярослави Магучіх на Діамантовій лізі-2023:

2 етап Рабат – 2,01 (1 місце)

6 етап Лозанна – 1,97 (3 місце)

9 етап Монако – 1,96 (3 місце)

12 етап Сямень – 2,02 (1 місце)

13 етап Брюссель  – 2,00 (1 місце)

Фінал Юджин – 2,03 (1 місце)

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів