Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У середині червня відшуміла естафета Jukola у Фінляндії. Ми вже писали як це було і які результати показали наші орієнтувальники. Та нарешті додаємо розгорнутий коментар Олександра Кратова.

Koovee – клуб елітних спортсменів, минулого року ви були першими на Jukola і другими на 10Mila цього року. 7 місце – це непоганий результат у топ-10 чи все ж таки розраховували на більше?

“Це, звісно, гарний результат, особливо якщо врахувати масштаб змагань. Чи задоволені? – звісно ні.
За минулі 3 роки ми двічі вигравали цю естафету і один раз були другими (якщо не помиляюсь). Ніяких “совкових” настанов перед стартом на перемогу у нас, звісно, не було, але всередині команди всі чудово розуміли, що потенціал для цього був. І коли не вдалось, було складно радіти навіть цьому непоганому 7-му місцю”.

На першому етапі біг Тім Робертсон і на перших відсічках програвав близько 1,5 хв, а на фініші вже до 30 сек. Не знаєш з чим пов’язано? Була помилка на початку чи навпаки ближче до фінішу “розбігся”?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Були помилки, можливо частково розсіювання вплинуло. Перші етапи пробачають невеликі помарки, особливо якщо людина “на ходу” як Тім – по спинам можна відіграти”.

На другому етапі ви втратили найбільше часу. Joni Hirvikallio – новий у вашій команді? Що у нього пішло не так?

“Не знаю, Joni припустився занадто багато помилок. Таке складно виправити, тільки якщо наступний етап проходить дуже потужно. Joni зовсім не нова людина, виграв Jukola у минулому році, досвідчений хлопець, гарний стартер, але, мабуть, не вистачило техніки. У якійсь мірі могли вплинути пізні зміни по етапах у команді”.

На інших етапах хлопці, якщо і відігравали позиції, то відставанні від лідера вдалось скоротити лише тобі й ти покав один з кращих результатів на цьому етапі. Як склався твій етап і наскільки важлива для тебе була ця естафета? За тиждень до цього тобі довелось зійти на КС, наразі краще себе почуваєш?

На сьогодні Jukola один з найважливіших стартів для мене і, звісно, я намагався підійти до нього в оптимальній формі. Та оскільки задовго до естафети впродовж тривалого часу у мене була млявоплинна застуда, то я розумів що пикової форми не буде. Але намагався витиснути максимум з того, що мав.
Після КС відпочивав “агресивно” – навіть Надія з малюком жили окремо щоб я відсипався. У підсумку своїм виступом я цілком задоволений, недивлячись на помарки, показав близький до максимуму результат для мене на той момент. Зараз вже зачно краще, хоча і є деякі незначні прояви застуди.
У минули неділю (23.06) біг фінські відбори – швидкість була вже достатньо пристойна”.

Олександр наразі потрохи ділиться своїм спортивним життям на сторінці fb, завітайте і ви.