Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Під акомпанемент 30 градусної спеки розгорнулась боротьба старими вулицями чеського Оломоуца. І це саме той випадок, коли кількісний склад представників України перейшов у якісну складову на фінішній прямій. Практично всю дистанцію чоловіки пробігли розтягнувшись поодинці, а лідерство з найперших кілометрів захопив італієць Рачік Ясін, який в результаті і зберіг свою перевагу аж до фінішу – 1:04:26, хоча на прес-конференції і заявляв про 62 хвилини. Другим впевнено біг українець Роман Романенко, він впевнено тримав темп, і хоча й дав підтягнутись ірландцю Полу Поллоку на 11 секунд, та все ж срібло залишив собі. Як результат фінішні 1:06:01.

Жорстка Атлетика поспілкувалась з Романом одразу після фінішу та дізналась всі деталі виступу.

Як у тебе взагалі пішов біг по дистанції? Ви всю дистанції не бігли в групі, фактично весь час ти біг один, це ускладнювало біг? Які загальні враження від бігу?

Зі старту у нас була невелика групка до першого кілометру, але перший кілометр був 2:55 в спеку, а для мене це дуже швидко і я відпустив італійця, і виходить практично всю дистанцію біг один, трохи біг з іспанцем, до п’ятого кілометру, а потім вже сам. Звичайно, спека 30 градусів на початку вона завжди дає по ногам, навіть коли під кінець дистанції стало більш прохолодно,  та все ж організм вже перегрітий, тож важко біглось.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Результатом задоволений?

Ну я задоволений місцем, результат звичайно слабкий, але для цієї погоди і готовності викладався максимально і задоволений, що зміг прибігти другим.

Як зараз відбувається підготовка? У тебе дуже довгий сезон, а попереду ще Кубок Європи на 10000 метрів, як тобі вдається так довго тримати форму?

Я між стартами роблю легкі тренування і об’єм у мене не дуже великий – 100-120 км на тиждень, але цього вистачає, щоб і форму тримати хорошу, і показувати хороший результат.

Розкажи кілька слів про сьогоднішній старт, про Чехію. Ти дуже частий гість на цих стартах, у тебе вже купа медалей, навіть і перемоги є.

Тут завжди дуже хороша організація, добре приймають. По організації настільки все продумано ідеально, що немає на що поскаржитись. Дійсно дуже хороший старт у Європі, і мені дуже подобається сюди їздити. Все супер!

Як тобі їх ідея чехів з EuroHeroes?

Цей проект дуже хороший, тому що він стимулює європейських спортсменів підтягуватись і показувати результати. Насправді дуже важко конкурувати з африканцями, які набагато сильніші за нас і показують вищі результати. А тут виходить, що групою можна пробігти в гарному темпі, один одного підтримати, та ще й поборотись за найвищі нагороди!

Про деталі проекту EuroHeroes від RunCzech читайте за посиланням.