Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жорстка Атлетика вже знайомила читачів з подробицями та перипетіями боротьби, яка розгорнулась в чеському місті Оломоуц на півмарафоні серед жінок. І ви вже знаєте, що до срібла Ольги Котовської Дар’я Михайлова додає Україні і бронзову нагороду. Ми дізнались все від першої особи:

Четвертою ти бігла по дистанції, а потім – хоп – і ти в призах. Так все було розплановано – 15 кілометрів відсидітись, а потім під кінець відпрацювати?

Ні, насправді не було розплановано, розплановано було бути принаймні другою, але дівчата почали дуже швидко, і це мене, можна сказати зламало. Я думала, що я трохи віддихаюсь там за пару кілометрів, але швидкий початок все одно лишився в ногах і я так і не змогла до кінця відійти. Тільки на 18-му кілометрі відчула полегшення і включилась по 3:20. І думаю, біжу по 3:20 останні три кілометри значить могла ж бігти, але неправильний розрахунок сил на старті дуже на мене вплинув. Коли побачила Стефані Твел перед собою,я дуже зраділа і думаю трійка – це все ж таки п’єдестал, і це дуже важливо. Я сильно зраділа і від того ще більше прискорилась і, як висновок – в трійці. Я рада, що Оля друга, все ж таки комусь своєму на міжнародних стартах набагато приємніше програвати, ніж чужому.

Що ти скажеш взагалі про те, як склалося суперництво по дистанції? Ви всі бігли окремо, чому так?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Склалося дуже по-дурному. Всі розуміли, що спекотно і всі говорили, що будуть починати повільно, тому-що при 30 градусах це розумно починати повільно. Усі, окрім британки Стефані, ми з нею не спілкувалися стосовно цього. А сталося так, що старт – адреналін, усі побігли і я побігла. Нас була велика група, чоловік шість, і всі побачили, хто до якого кілометру дотерпів, а далі ми розвалились. І, можливо навіть, ті хто відстав раніше прибігли швидше, довше протримались.

Як тобі взагалі старти RunCzeh? Я вже знаю, що ти хочеш сюди повернутись восени. Що ти можеш сказати?

Можу сказати, що поки в моєму житті це найвищого рівня старти. Так було завжди, ще починаючи від того, як я сюди потрапила вперше в 2013 році. Ще тоді мене здивувала організація, все дуже відповідально, розплановано хвилина-в-хвилину. Ми тут уже як родина, нас приймають, обіймають.

А порівняно з твоєю улюбленою Францією? Ти там дуже багато стартуєш.

Ну це все по-своєму, своя атмосфера. Зі спортивної точки зору тут все дуже відповідально і це сприяє результатам і настрою на старт.

Кілька слів про твої найближчі плани. До Кубка Європи на 10000 метрів ще плануєш якісь старти, чи вже буде підводка?

Ні, зараз лише підготовка до Лондону. Відразу з Оломоуца їду в Шклярськ, тому-що дома дуже спекотно, а я хочу в більш сприятливих умовах тренуватись. Вже буду одягати шипівки, і буде більш специфічна робота, все ж таки найважливіший старт – це Кубок Європи, вже декілька місяців я на нього налаштовуюсь, сподіваюсь, що буде добре.

Про деталі проекту EuroHeroes від RunCzech читайте за посиланням.