Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Змагальний сезон 2017 року добігає свого завершення. Спринтерський ЧУ ледве не останній Чемпіонат України у цьому році – після нього лишиться лише ЧУ серед студентів ВНЗ.

Минулого року у м. Суми відбувся перший ЧУ зі спринтерських дистанцій: 4 дня змагань та чотири дистанції (пролог, гандикап, середня(мас-старт) та спринтерська естафета). Цього року змагання приймає м. Київ, дисципліни лишаться тими ж самими, але скоротяться у термінах проведення: на цей раз маємо 3 змагальні дні.

У п’ятницю після обіду відбудеться перший вид – пролог, дистанції якого розташуються на схилах неподалік однієї з візитівок столиці – Батьківщини-Мати. У суботу маємо два старти: зранку середня з мас-старту та після обіду гандикап за результатами прологу. Обидві дистанції “базуватимуться” на стадіоні “Атлет” поблизу Київської фортеці та НСК “Олімпійський”. І в останній змагальний день – неділю – відбудеться спринтерська естафета, арена якої – арка Дружби народів.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Кількість учасників серед елітних груп тішить око, тож маємо надію, що кількість переросте у якість. Серед 25-ти учасниць жіночої еліти виокремимо п’ять: Дзему Катерину, яка впевнено виграла спринти ЧУ у цьому році, в яких брала участь, більше того – вдало дебютувала на ЧС, пройшовши у фінал спринту, та увійшла у склад національної команди на Всесвітні Ігри; Калініченко Ганну, яка рішуче додає у своїй швидкісній підготовці; Москаленко Дар’ю, яка минулого року увійшла у 10-ку найкращих спринтерів на Юніорському ЧС та повертається після травми; Сухаревську Вікторію, в активі якої чемпіонський титул на спринтерській дистанції цього року у Черкасах; та Федорову Олену, яка була впевненим лідером на минулорічному спринтерському ЧУ. На жаль, не бачимо у списках представниць збірної: Слуту Ольгу, Пітірімову Олену та Сухаревську Альону.

Серед чоловіків заявлено 46 учасників. Єдиний представник національної збірної серед них Павло Ушкварок, у якого серед спринтерських здобутків цього сезону фінал КС у Фінляндії, після чого він був травмований, не пройшов кваліфікацію ЧС та призупинив свої виступи. “Переслідувати” Павла будуть Бездітний Володимир, який відзначився бронзою на КЧУ; Гичко Віталій, який невтомно тренується і продемонстрував високі результати на останніх КУ у Львові та Одесі; Коваль Денис, в активі якого срібло ЧУ у Черкасах; Ласкаржевський Владислав, який стабільно виступає як у спринтерських, так і у лісових дисциплінах; Савченко Олексій, результатів якого майже не бачили впродовж сезону, але на Кубку Одеси він нагадав про себе; а також Фала Сергій – гість з Молдови.

Щодо спринтерської естафети, поки маємо суттєву різницю у підготовці спортсменів, важко казати про командну боротьбу. Оскільки перевагу матимуть команди, у складі яких більше орієнтувальників більш-менш високого рівня підготовки. Нагадаємо, що у минулому році перемогу здобула команда Вінницької обл. (Дзема Катерина, Бездітний Володимир, Нагорнюк Сергій, Захарова Поліна), срібні медалі дісталися команді Київської обл. (Тимощук Марія, Гичко Віталій, Щукін Костянтин, Федорова Олена), а бронза – команді Харківської обл. (Сухаревська Вікторія, Дяченко Вадим, Ушкварок Павло, Веремеєнко Євгенія).

Загалом на ЧУ заявилося 642! спортсмени і кожному з них бажаємо сил реалізувати власні амбіції.
Цей старт стане останнім у заліку КУ, після чого можна буде визначити лідерів КУ та КУ зі спринту.