Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В першу неділю осені відбулася знаково-спекотна подія для трейлового бігу всієї країни! В найбільшій пустелі Європи відбувся Перший в Україні стовідсотково пустельний та піщаний The rolling stones trail. Олешківські піски в тандемі з херсонським сонцем сповна сприяли атмосферності старту, учасники трейлу на 100% відчули на собі і спеку, і вітер, і пісок, та отримали незабутній досвід, про що свідчить купа захоплених звітів в мережі (посилання шукайте в кінці матеріалу).

Отже, траса обох дистанцій забігу, а це 25 і 50 кілометрів, пролягала унікальною місцевістю, яка більше походила чи то на південні районі Сахари, чи то на марсіанські пейзажі, але з більш реалістичною локацією – поблизу села Раденськ, в 40 кілометрах від Херсону. Всі спортсмени ще звечора напередодні розмістилися в палатковому таборі, а старт був даний о шостій ранку. Цікавим нововведенням став реверсний біг на дистанції 50 кілометрів, який складався з двох кіл, тож спортсмени робили розворот на 180 градусів після першого кола і бігли вже в іншу сторону. Срібний призер найдовшої дистанції Лисенко Андрій прокоментував це наступним чином:

Бігти 2 кола: одне в один бік, а інше назад- це дуже своєрідна штука. Ти прибігаєш: от вона арка, музика і вода; а натомість розвертаєшся і біжиш назад. Щоб не грузитися на розвороті намагався не дивитися ні на арку, ні на людей.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

40 завзятих спортсменів, в тому числі і 9 жінок, представляли різні міста України – Київ, Дніпро, Львів, Харків, Херсон, Миколаїв, Івано-Франківськ, Луцьк, Одеса, Кривий Ріг. Але не всім вдалось фінішувати, часові ліміти на контрольних пунктах змушували атлетів достроково залишати гонку.

Результати забігу:

  • дистанція 25 км з загальним лімітом часу 4 години

– стартувало 5 жінок, в ліміт вклалися 2 дівчат, 1 місце – Горшкова Дар’я (м. Херсон, фінішний час 03:04:38), 2 місце – Матвіїв Ірина (м. Львів, фінішний час 03:38:29).

– стартувало 12 чоловіків, в ліміт часу вклалися 12, 1 місце – Кліменко Едуард (м. Миколаїв, фінішний час 02:22:40), 2 місце – Пічурин Роман (м. Дніпро, фінішний час 02:27:28), 3 місце – Якимов Дмитро  (м. Дніпро, фінішний час 02:30:15).

  • дистанція 50 км з загальним лімітом часу 8 годин

– стартувало 3 жінок, в ліміт часу вклалась 1, 1 місце – Мележик Юлія (м. Харків, фінішний час 06:51:34).

– стартувало 12 чоловіків, в ліміт часу вклалися 9, 1 місце – Живов Дмитро (м. Київ, фінішний час 05:54:20), 2 місце – Лисенко Андрій (м. Київ, фінішний час 06:01:44), Яндульський Станіслав (м. Київ, фінішний час 06:39:46).

Для того, щоб найкращим чином передати атмосферу та дух змагань, пропонуємо вам частину звіту Андрія Пилипюка, ось, які слова він написав:

Одяг був вкритий білими плямами солі, спітніле тіло повністю обліплене піском, на обох стопах місцями стерта шкіра від того ж піску який набивався у всі шпарини. В ямки очей стікав і збирався піт, він сильно пік і роз’їдав очі. Волонтери тим часом знімали з моїх ніг кросівки аби краще відновити циркуляцію крові. Я лежав на фініші й крізь темне скло окулярів дивився в синє небо, там не було жодної хмаринки… В одній руці тримав пляшку із “охолодженою” водою, мабуть градусів під 50 С, а в іншій руці секундомір із зафіксованим часом 454 хв і 14 сек… На грудях лежала ще одна медаль, але я її не розглядав, не до неї було, головне що вона вже є – моя. Пустеля показала всі свої закони і дала нам зрозуміти, що ми тут лише її гості, але достойні гості…

Організатором та ідеологом даного старту виступив клуб спортивного орієнтування «Сєвєр», який за підтримки партнерів провів змагання на висому рівні. Жодних проблем з розміткою траси, відсутності базового харчування або роботою волонтерів не було помічено, всі учасники лишилися задоволеними та готуються на наступний рік, вже на 2-й The rolling stones trail!

Звіти:

Євген Туркулевич – натисни

Ірина Матвіїв – натисни

Марія Шупер – натисни

Андрій Лисенко – натисни

Петро Мартинов – натисни

Андрій Пилипюк – натисни