Непомітно промайнув другий об’єднаний Чемпіонат світу з гірського бігу та трейлу, який цього року приймала Австрія. Цього разу українські атлети виступили в індивідуальному та командному заліку у 3 дисциплінах:

“Короткий трейл” (45 км, + 3,200 м /- 2,772 м)
“Довгий трейл” ( 87 км, + 6.500 м /- 6.300 м) – читати тут;
“Класичні гори” (дорослі: всього 13,7 км, +781 м/-781 м) – читати тут.

“Короткий трейл”

Аж 7 українців стартували на дистанції “короткого трейлу” (45 км, + 3,200 м /- 2,772 м). На жаль, не змогли фінішувати: Анна Дармограй, а також через зупинку гонки з огляду на погодні умови – Ганна Опанасюк, Марина Шаповалова і Костянтин Желєзов.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Результати українців-фінішерів:

  • Євген Джадан – 5:56 (119 місце)
  • Софія Порохнавець – 6:04 (56 місце)
  • Валентина Горбань – 7:00 (97 місце)

Софія Порохнавець, бронзова призерка чемпіонату України з “короткого трейлу” (2021р.), так прокоментувала події на трейлі та свої враження:

«Враження від заходу у мене неймовірні! Я вперше на Чемпіонаті світу і це новий досвід для мене: знайомство з атлетами інших країн, парад націй, сама гонка з безліччю вболівальників на дистанції і, загалом, масштабність такої події. Організацією задоволена, смачно годують, гарні готелі з комфортом, велике стартове містечко з експо, а крім того австрійці дуже приязні до нас.

Але найбільше я тішуся, що у складний для України час ми мали змогу зібратися та представити наших атлетів на Чемпіонаті, показавши ще раз усім, що українці сильні. Незважаючи ні на що. Дуже приємно було чути вигуки від незнайомих людей на дистанції в підтримку України!

Гонка була досить складна та технічна: круті та довгі підйомі, складні технічні та в більшій мірі небігові спуски, дощ під кінець дистанції. Одним словом, за 6 годин я встигла втомитися добряче».

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів