Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

City race – відносно нова дисципліна у спортивному орієнтуванні, яка впевнено захоплює прихильність орієнтувальників по всьому світу. І відчути “на власній шкірі”, що це таке всі бажуючі мають змогу останніми вихідними травня – якраз під час святкування дня міста Києва.

Особливістю такого формату змагань є видовищність та масовість. Часто city race проводиться у великих європейських містах та дає спортсменам можливість не лише продемонструвати рівень своєї майстерності, а й насолодитися унікальними туристичними локаціями.

В Україні такі змагання лише починають свій розвиток. Так, минулого року були проведені перші такі змагання KPI City Race, під час яких учасники не лише насолоджувались цікавою дистанцією, а й милувалися архітектурою старовинного університету НТУУ “КПІ”. Проводив ці змагання клуб “Север”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цього року організатори посилили свої потужності, об’єднавшись з клубом “Оріон”, і проводять KYIV City Race. Тепер змагання тривають два дні і переможець визначиться за підсумком балів, отриманих на обох дистанціях. Також цікаво, що в перший день змагання носитимуть статус Кубку України зі спринтів. Та й взагалі, організатори підготували масу приємностей для учасників змагань. Ось лише деякі з них:

  • перший день змагань відбудеться у надзвичайно мальовничому ботанічному саду, саме тут 10 років тому проходив фінал спринтерської дистанції Чемпіонату Світу! У 2007 найспритнішими виявилися легендарні Тьєрі Жоржу та Сімона Ніглі а хто стане найшвидшим у 2017?) до речі, вхід у ботанічний сад вільний!
  • другий день відбудеться у самісінькому центрі міста, саме для Kyiv City Race відкриють Золоті ворота, Михайлівський та Софіївський собори – всі клапани серця столиці;
  • для дистанцій задіяно 50! КП та постановщик МС Ігор Трухан вже перевірив усі точки, де стоятимуть пункти;
  • карти друкуються в поліграфії та ламінуються;
  • Kyiv City Race – дійсно міжнародна подія, вже зареєструвалися учасники зі Швейцарії та Молдавії;
  • наявні знижки для сімей та клубів від 10 чоловік;
  • кожен учасник отримає марку у подарунок, а переможці змагань ще й футболки;
  • поповнення особистої колекції спортивних фото 🙂

Це спортивне свято готує позитивна та натхненна команда на чолі з  Оленою Доценко (МСМК, призер ЧЄ з рогейну, директор та тренер КСО “Север”) та Володимиром Кудріним (суддя 1 кат., директор КСО “Оріон”). А допомагають їм кваліфіковані та досвідчені картографи, планувальники та судді: Кір’янов Віктор (до речі, він брав участь у розробці карт для ЧС та ЧЄ), Ткаченко Василь, Тесленко Михайло.

Тож всі, кому цікаво весело та активно провести останні вихідні весни запрошуються на подію з якісною спортивною складовою та унікальною культурною програмою!

Зареєструватися можна тут, але заявка триває до 23 травня. Положення та сайт змагань. Ну і сторінка заходу.