Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Кваліфікація в стрибках у довжину серед жінок

Відразу три українки, дебютантки Олімпійських Ігор, розпочали змагання в секторі для стрибків у довжину в Ріо-де-Жанейро: діюча Чемпіонка України Марина Бех , яка цього року оновила особистий рекорд до 6,93 метрів, Анна Корнута та Анна Луньова.

Найкращий результат серед українок показала Марина Бех, в заключній спробі вона виконала стрибок на 6,55, що забезпечило їй 10-ту позицію в підсумку кваліфікації, а отже путівку до наступного кола змагань – фіналу Олімпійських Ігор.

На жаль, ні Анна Корнута, ні Анна Луньова не змогли підтримати починання Марини, та зупинилися в кваліфікації. Анна Корнута показала 6,37 (SB 6.70), чого вистачило на 19 сходинку, а у Анни Луньовоїлише 6,15 (PB, SB 6.73) та 31 позиція з 38 учасниць цьогорічних Ігор в секторі для стрибків в довжину.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже завтра вночі, о 3:15 за Києвом, вболіватимемо за Марину в фіналі!


Кваліфікація в метанні списа серед жінок

Розпочалися змагання в секторі з метання списа у жінок. Україна в цьому секторі представлена двома спортсменками, діючою рекордсменкою України Ганною Гацько-Федусовою, яка в 2014 році показала фантастичні 67,29 метрів, та олімпійською чемпіонкою Перших юнацьких Ігор Катериною Дерун, для якої це дебют на дорослій Олімпіаді.

Незважаючи на високі результати в сезоні: 62,82 метрів у Катерини та 62,02 метрів у Ганни, дівчата не змогли подолати конкуренцію в кваліфікації, як результат, 17 підсумкове місце у Катерини Дерун з результатом 60,02 метрів та 19 позиція у Ганни Гацько-Федусової з невтішними 58,90 метрами. А результатом, що відкрив фінал, стали 61 метр 63 сантиметри.

Найкращим досягненням за роки незалежності в секторі з метання спису у жінок належить Тетяні Ляхович, яка в Афінах 2004 року зайняла високе 8-ме місце в фіналі змагань, встановивши в кваліфікації на той момент рекорд України 63 метри 7 сантиметрів.

fedusova


Півфінали в бігу на 400 метрів з бар’єрами серед жінок

Олена Колесніченко на своїх перших Олімпійських Іграх завершує виступ у півфінальній стадії, що беззаперечно вже можна вважати вдалим результатом для цієї спортсменки. Збившись на передостанньому 7-му бар’єрі, Олена показує результат 56,77.

Вікторія Ткачук, показавши достойний результат в першому колі змагань, не встигає відновитись до півфінальних забігів і дістається фінішу з часом 56,87.

Анна Тітімець в своєму півфіналі з результатом 55,27 фінішує на 4-й позиції. Для прямого виходу далі потрібно було потрапляти у першу двійку, але і за часом Ані не вдалось дібратися до фіналу, ворота якого зачинилися на одну позицію вище з показником 54,99. І хоча Тітімець чудово відпрацювала фінішну пряму, вона не змогла дотягнути до свого кращого результату в сезоні (55,00).

тітімець

На жаль, в  Ріо-де-Жанейро олімпійський фінал залишається без українок. Однак, Україні є чим пишатися в цій дисципліні. Тричі Україна була представлена у фіналі з бігу на 400 м з бар’єрами серед жінок: у Пекіні (2008) Анастасія Рабченюк стала четвертою, в Сіднеї (2000) Тетяна Терещук-Антипова була п’ятою, а вже на наступних Олімпійських Іграх в Афінах вона ж виборола бронзову нагороду і встановила нині діючий національний рекорд – 53,37.


Півфінал з бігу на 200 метрів серед жінок

У півфіналі жіночої 200-метрівки змагалася наша “ракета” – Наталія Погребняк. Чудовий початок, і, на жаль,  на фініші Наталки не вистачає. 22.81 – такий результат демонструє спортсменка і залишається за межами фіналу. Дякуємо Наталії за чудовий біг у першому колі змагань, де вона встановила особистий рекорд (22,64). Тепер чекаємо виступів жіночої естафетної збірної  4 по 100 з її участю, які відбудуться вже 18 серпня.

погребняк2

Не можна тут не згадати, що Україна на жіночій 200-метрівці має фіналістку в цій дисципліні в 2000-му році (Жанна Пінтусевич) та традиційно хороше представництво у півфіналах Олімпіад: Марина Майданова (2004р), Наталя Пигида (2008), Христина Стуй, Марія Рємєнь та Єлізавета Бризгіна (2012). Нам є чим пишатися!

3 КОМЕНТАРІ

  1. Все провалили і пишаються!!! Ганьба цей коментар відображає хто керує зараз спортом

Comments are closed.