Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Шостий змагальний день розпочався з кваліфікації в жіночій жердині, яка стала логічним продовженням вчорашнього Олімпійського рекорду в цьому ж секторі у чоловіків. Знаково, що перемогу та рекорд записав до свого доробку 23-річний бразильський стрибун з жердиною Тіаго Браз да Сілва, що тренується під керівництвом українського 78-ми річного спеціаліста Віталія Опанасовича Петрова, який за свою тренерську кар’єру виховав вже 3-го! Олімпійського чемпіона!

Країна Атлет Рік Олімпійські Ігри Результат
Україна Сергій Бубка 1988 Сеул 5.90 м
Росія Олена Ісинбаєва 2008 Пекін 5.05 м
Бразилія Тіаго Браз да Сілва 2016 Ріо де Жанейро 6.03 м

Але повернемося до жіночої кваліфікації, де кольори українського прапору відстоює вихованка харківської школи Марина Килипко. Таким чином, беззаперечна досі гегемонія донецької школи стрибків з жердиною вперше порушена. Молода 21-річна українка цього року вже встановила Рекорд країни U23 4.56 м, що всього на сантиметр поступається діючому дорослому рекорду країни у виконанні Балахонової Анжели.

kilipko

Запекла боротьба розгорнулася в секторі, відразу 16 спортсменам вдалося взяти 4,55 м, в тому числі з другої спроби і Марині Килипко. Тож для виходу в фінальний раунд змагань необхідно було оновлювати Національний рекорд України – планку підняли на висоту 4,60 м, але, на жаль, всі три спроби не були успішними для нашої молодої атлетки і вона закінчує виступ з результатом який всього на 1 см поступається її особистому та на 2 сантиметри Національному рекорду України.


Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Розпочалися жіночі змагання з бігу на 100 метрів з бар’єрами – традиційно сильний вид української легкої атлетики. Цього року відразу 3 наших співвітчизниці виконали норматив на ОІ,  а саме Ганна Плотіцина, Оксана Шкурат та Олена Яновська.

В 4-му забігу чинна Чемпіонка України 2016 року Ганна Плотіцина показала лише 7-й результат з часом 13,12, що рівно на 1 десяту гірше від її кращого показника в сезоні. Таким чином, Ганна закінчує свої виступи в Ріо.

Оксана Шкурат, яка має найкращий результат сезону в Україні 12,96, стартувала в 4-му забігу, але показати достатній результат для проходження в півфінал не змогла, знову 7-ме місце тепер з результатом 13,22.

1471359429-6269

В заключному забігу Олена Яновська, яка цього сезону показала свій найкращий результат в кар’єрі 13 секунд рівно, спромоглася лише на останнє місце та 13,32, і також завершує свій виступ на Олімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро

Найвище олімпійське досягнення за роки Незалежності належить надзвичайній Олені Красовській, діючій рекордсменці України та срібній призерці Олімпійських Ігор-2004 в Афінах з фантастичним результатом 12,45.

krasovska


В 2008 році на Іграх в Пекіні на чоловічій 200-метрівці Україну представляв Ігор Бодров, за чотири роки в Лондоні естафету на даній дистанції прийняв Сергій Смелик. Цього ж року хлопці приїхали підкорювати спортивний олімп разом.

Першим на колодки став Сергій Смелик, лідер сезону в Україні на 100 і 200 метрів, діючий чемпіон України, який буквально декілька місяців тому зазіхнув на рекорд легендарного Валерія Борзова на 100-метрівці, показавши результат всього на три сотих секунди гірший – 10,10. На 200-метрівці, маючи в сезоні 20,40 (PB 20,30), сьогодні Сергій показав лише 20,66 та 4 місце в забігу, чого виявилося недостатньо для проходу в півфінальну стадію. Швидше за все мікротравма, яку Сергій отримав на Чемпіонаті України в Луцьку, та через яку знявся з виступів на 100-метрівці на Іграх в Ріо, не дала змогу повністю розкрити свій потенціал.

Завершував ранкову програму серед українців Ігор Бодров. З оновленим цьогорічним особистим рекордом на 200 м 20,49 в своєму забігу Ігор показав 7-й час з результатом 20,86, чого виявилося недостатнім для продовження боротьби.

1471363090-3017

2 КОМЕНТАРІ

  1. Смелик в Ерзурумі пробіг 10.10, а не 10.11.

    Щодо “Олени Ісинбаєвої”. Російські імена та прізвища я би просто транслітерував – “Єлєна Ісінбаєва”

  2. Дякую за уважність!
    Можливо, не готовий сперечатися.

Comments are closed.