Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Початок найголовніших змагань дворіччя всієї легкої атлетики в Будапешті видався дещо з підмоченою репутацією – через зливу змагання скороходів, які мали відкривати Чемпіонат світу, перенесли на 2 години, а ранкову сесію на новозбудованому стадіоні – на 1 годину, про що ми писали тут.

Це і є угорці?

Далі змагання пішли своїм руслом і новини з чемпіонату повернулися до таких звичних секунд, метрів та перемог.

Почнемо з виступів українців. Так на 20 км с/х кольори нашого стягу захищав Сергій Світличний, і незважаючи на негативні враження від мокрого килима, скороход зумів значно покращити своє місце і фінішувати в ТОП-30 з оновленням результату сезону.

Далі увага всієї української спільноти була прикута до сектора з штовхання ядра, де чинний рекордсмен України Роман Кокошко змагався за вихід до фіналу, але, на жаль, не успішно. Результат в 19,17 та завершення змагань у кваліфікації на вже другому до ряду чемпіонаті світу для Романа. Деталі та коментарі читайте в нашому матеріалі.

Роман за секунду до штовхання ядра
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Прагнення до досконалості та лазер не дозволили пройти до фіналу в секторі зі стрибків у довжину одній з лідерок збірної України Марині Бех-Романчук. Всі три спроби у Марини закінчувались підняттям червоного прапорця, і навіть поданий протест щодо другої спроби не допоміг – електроніка була не вблаганною. Як розповіла Марина в флеш інтерв’ю журналістам ЖА, для успішної “протидії” лазеру – треба робити недоступ на 3-4 сантиметри, щоб електроніка точно нічого не побачила. То ж зустрінемося з Мариною в секторі для потрійного.

Одна зі спроб Марини

А от хто не підвів, так це Михайло Кохан. Максимально впевнено відправивши в другій спробі молот на 78,47 Михайло автоматично забронював місце в фіналі, і вже в ввечері другого змагального дня на нас чекає фінал!

Михайло чекає на фінал

Зрозуміло, що на ЧС окрім українців були ще представники 202 країн. Хоча ні, на дві країни точно було менше, одним словом, були лише нормальні країні. І Нідерланди. Бо такого потрясяння не очікував ніхто.

Спочатку Сіфан Хассан провівши прекрасні, з точки зору тактики, 9980 метрів фіналу на 10000 метрів, не змогла дати ладу фінішному пришвидшенню з землячкою Гудаф Тцегай (саме так, Сіфан також епіопка по народженню) та впала додолу, загубивши при цьому будь-яку медаль.

За секунду до
Падіння

Але у активі у Нідерландів лишалась ще міксована естафета 4 по 400, де головну скрипку мала грати надзвичайна Фемке Бол. І що ви думаєте – історія повторилася. Збірна Нідерландів лідирувала, випереджала збірну США та навіть! графік світового рекорду, аж ось останні 10 метрів і Фемке падає, як і у випадку з Хасан, без жодної зовнішньої допомоги!

За 3 секунди до
Падіння

В авторитетних журналістських колах дана закономірність навіть отримала власний термін – “нідерландопад”. І питання лишається тільки в одному, чи буде він продовжений?

Тож набравшись емоцій та закарбувавши в пам’яті найцікавіші моменти першого змагального дня вриваємось в день другий світової першості!

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою розвитку української легкої атлетики!