Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Сьогодні в Римі виступала найдосвідченіша представниця збірної України – Анна Рижикова вийшла на старт свого шостого Чемпіонату Європи. В активі атлетки три медалі ЧЄ в бігу на 400 з/б та одна у складі естафети. Два роки тому на першості континенту в Мюнхені вона була бронзовою призеркою на індивідуальній дистанції. 

Нині Рижикова стартувала одразу з півфіналу. Потрапила в один з найсильніших забігів, разом з нідерландською зіркою Фемке Бол.

Цього разу Рижикова фінішувала п’ятою в забігу, з найкращим результатом цього сезону – 54,95. У загальному заліку це 12-й показник, який не дозволив пройти до фіналу. Прогнозовано, найкращий час у кваліфікації мала саме Фемке Бол – 54,16.

Жорстка Атлетика взяла коментар у Анни Рижикової, одразу після виступу в Римі.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Анно, видно  було, що налаштована максимально і віддала всі сили.

Я завжди до чемпіонатів підходжу так, щоб вичавити з себе все, і навіть більше. Готуюсь боротись, щоб вийти в наступне коло, або заради кращого місця. На жаль, сьогодні дівчата виявилися готові сильніше. Начебто помилок таких не було… не хочу виправдовуватися, але пробігла все, що змогла, але то не допомогло. Завжди важко проходити повз журналістів в такому настрої… сльози ще не з’явилися, зараз побачу тренера почну ревіти.

Завжди хочеться боротися за медалі. Зрозуміло, що дуже розчарована, засмучена. Але мої були секунди на доріжці, я їх використала – на жаль, цього недостатньо. Повернути час назад не можу.

фото: Жорстка Атлетика

Цей сезон дуже насичений, як розпланували підготовку? 

Все складалось добре – у нас були довгі чудові збори в Португалії, ми поступово виконали весь обсяг роботи, все було комфортно без збоїв. Потім почали змагатися і теж перші старти були досить обнадійливі – все складалося як планували, все було чітко, трохи розбігалися. Далі був план додавати, але трохи стався збій в усьому цьому, і спустились вниз. Намагались виправити останні два старти, але не вдавалося так, як хотіли. Якби на минулому старті пробігла такий результат як зараз – було б простіше. А так, на жаль, не маю шансу поборотися за медалі.

Як будете підводити себе до Олімпійських Ігор?

Поїду додому, будемо розбиратися що не так зі станом, виправляти помилки, працювати над покращенням форми. Потім буде чемпіонат України, де треба буде реалізовувати те, що підготували, і дивитися в якому я стані. Потім будуть ще збори, поки не знаю де. Перед Олімпіадою хочу зробити якість контрольні змагання. Потім підготовка і самі Ігри.

фото: Жорстка Атлетика

Сьогодні ви вшосте змагалися на Чемпіонаті Європи, це досить солідна статистика!

Солідна, але тому і вдвічі прикро зупинятися в півфіналі – з чого почала на тому і закінчила. На своєму першому ЧЄ була у півфіналі, і ось на цьому. Ні, я не оголошую про завершення кар’єри, я вже років п’ять завершую кар’єру, але наступний ЧЄ за два роки.. важко щось планувати, тому боюся казати щось наперед.


Друзі, також ми запустили благодійний збір для підтримки наших медиків, які щоденно рятують життя бійців на передовій.

Ваша підтримка надзвичайно важлива, і ми підготували для вас дещо особливе! За підсумками збору ми розіграємо ексклюзивний мерч та унікальні сувеніри з ЧЄ!

Разом ми зможемо зробити більше для наших героїв!


фото: Жорстка Атлетика

Ольга Ляхова: Є розуміння, що я рухаюся в тому напрямку, куди треба