4-5 травня на Багамських островах у місті Нассау, відбудеться чемпіонат світу з естафетного бігу. Програма змагань складається з п’яти естафетних дисциплін – чоловічої та жіночої 4×100 м і 4×400 м, а також змішаної 4×400. А головна мета – відбір на Олімпійські Ігри у Парижі цього літа.

Прямі перепустки на Олімпіаду 2024 отримають по 14 кращих команд у кожній дисципліні.

Україна буде представлена у двох естафетах: жіночій 4х400 та 4х400 мікс.

До складу змішаної естафети увійшла досвідчена Катерина Карпюк та провідна бар’єристка Анна Рижикова. Також в заявочному  списку Мар’яна Шостак, яка цієї зими стала лідеркою жіночої 400-метрівки серед українок, виступаючи у США. 

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Чоловічу частину естафети представляють досвідчені учасники естафет – лідер чоловічої 400-метрівки Олександр Погорілко, Данило Даниленко, Микита Барабанов. В запасі Ярослав Демченко.

Нагадаємо торік українська змішана естафета, у складі Микити Барабанова, Катерини Карпюк, Олександра Погорілка та Анни Рижикової, посіла третє місце на Командному чемпіонаті Європи (ІІ дивізіон).

А от жіноча естафета 4х400 метрів, виступатиме оновленим складом. До якого заявлена ще одна провідна бар’єристка – Вікторія Ткачук, і досвідчена учасниця естафет Тетяна Мельник. У заявці також Анастасія Бризгіна, яка цього сезону вперше змагатиметься після річної перерви. Окрім них –  Тетяна Харащук та Тетяна Кайсен – обидві впевнено тримаються серед лідерок жіночого українського спринту.

Склад збірної України на чемпіонат світу з естафетного бігу:

4х400 мікс

Карпюк Катерина

Рижикова Анна

Шостак Мар‘яна

Погорілко Олександр

Даниленко Данило

Барабанов Микита

Демченко Ярослав (запас)

4х400  жінки

Харащук Тетяна

Мельник Тетяна

Ткачук Вікторія

Кайсен Тетяна

Бризгіна Анастасія

Нагадаємо, на Олімпійських Іграх 2021 року в Токіо Україна була представлена лише в естафеті 4х400 мікс. Команда у складі Катерини Карпюк, Аліни Логвіненко, Микити Барабанова, Олександра Погорілка посіла 6 місце у своєму кваліфікаційному забігу (3:14.21).

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів