У Белграді відбувся чемпіонат світу з кросу. І у чоловіків, і у жінок титули чемпіонів захистили торішні переможці. Золоті медалі вдруге поспіль здобули кенійка Беатріс Чебет та угандієць Джейкоб Кіплімо.

23-річний атлет не лише торік був чемпіоном світу серед дорослих, а й вигравав ЧС з кросу серед спортсменів до 20 років 2017 року. 

Цього вікенду Джейкоб  вписав своє  ім’я до переліку видатних бігунів, яким вдавалося двічі поспіль виборювати титул чемпіона світу з кросу – це також робили Кененіса Бекеле, Джеффрі Камворор і Пол Тергат. 

Як і торік в Австрії, головним конкурентом Кіплімо  став Беріху Арегаві з Ефіопії. Джейкоб фінішував з часом 28:09, а Беріху  програв йому лише 3 секунди – 28:12. Вдруге поспіль Арегаві здобуває срібло світової першості з кросу.‘

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

А от бронзову медаль цілком несподівано виборов 20-річний кенієць Бенсон Кіплангат, який цього року  був лише четвертим на Чемпіонаті Кенії з кросу. Однак у Белграді він відстав від лідера лише на 5 секунд – 28:14.

Насправді успішно захистити свій титул ще більш хвилююче, ніж виграти перший. Але це також було складніше. Я приїхав сюди, сподіваючись, що знову зможу виграти, але траса була справді складною. Темп був швидким, хлопці продовжували натискати, і ще була велика група попереду. Це було до останніх трьох кілометрів, поки я не зміг вирватися вперед, –  розповів Кіплімо після перемоги, – Я жадав цієї медалі, після того, як минулого року пропустив ЧС в Будапешті. Я був у хорошій формі, але потім сталася травма, і мені довелося лікуватися, але зараз я повернувся. Моя мета цього року — зробити те, що зробив Джошуа Чептегей, і виграти Олімпійське золото. Моя основна мета — це біг на 10 000 метрів, але я ще не впевнений, чи не захочу бігти дві дистанції. 

Як ми вже розповідали, Беатріс Чебет теж успішно захистила свій титул у змаганнях серед жінок, таким чином це лише п’ятий випадок в історії, коли чемпіони серед чоловіків і жінок зберегли свої титули на Чемпіонаті світу з кросу.

Джерело:  World Athletics

Підсумки командного чемпіонату України з легкоатлетичного кросу

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів