Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Українська легкоатлетична пара Марина Немченко і Микола Мевша продовжує збирати подіуми міжнародних змагань. Цього року пара підіймалася на чимало європейських п’єдесталів, а на завершення сезону опинилися на острові Мартиніка, де проходив традиційний півмарафон Фор-де-Франс 2023.

Про перемогу в ньому Марини ми вже писали.

А Микола цього разу фінішував третім, з часом 1:06:16.

Жорстка Атлетика розпитала у Миколи про його виступ на Мартиніці. 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Які враження від карибської половинки?

Загалом старт видався гарний, вийшло потрапити на подіум,  посів третє місце. Хоч і непросто було це зробити, оскільки вологість та температура +25 – було спекотно. Конкуренція доволі сильна: п’ять представників Африки, французи, італієць був непоганий. Сподівався дати хороший бій, на результат не звертав уваги, думав що буде позиційна боротьба. Головне було зайняти високе  місце.

З ким вийшла основна “заруба”?

З самого початку забігу  мароканець пішов з трьох хвилин – 2:57-3:00 хвилини. Я за ним і за мною пачка угандійців, італієць і за ними француз. Десь на п’ятому кілометрі я наздогнав мароканця, до нас підтягнувся руандієць, який тренується у Франції, дуже сильний хлопець. З п’ятого кілометра ми залишилися втрьох і по черзі змінювали один одного – тримали темп десь в районі 3:05. Я періодично озирався, дивився, що друга група  десь на 60 метрів позаду. На 14-му кілометрі хлопці рвонули, я спробував підтримати, темп був піднятий з трьох хвилин. І з 15 км ми вже розділилися, вів угандієць, за ним  мароканець 30 метрів, і я десь сорок метрів за мароканцем. До фінішної лінії ми тримали відрив – я їх не міг дістати, та й мене не могли дістати, хоча тримати темп було вже важко, тому що висока вологість і температура. Але я розумів що всі в таких умовах, всі добігли на те, що були спроможні.

Раніше доводилося бігати за такої температури?

В моєму житті змагання в таких умовах були вдруге – вперше у Бангладеші, а нині на Карибських островах. Гарно, але незвично насолоджуватися красою Карибів і в той же час  страждати на півмарафоні в тяжких умовах бігу на витривалість. 

Цей півмарафон нам запропонував менеджер ще два місяці тому, ми були готові. Але морально готувалися більше на відпочинок, адже нам надавали 5 днів на проживання, гарні умови й навіть була передбачена маленька туристична програма. Гарна пропозиція для завершення сезону – дуже були раді сюди потрапити та відпочити. 

Які подальші плани?

Змагальні плани на цей рік майже виконані. Ще є в планах один новорічний старт в Австрії, там також очікується сильна конкуренція. Сподіваюся потрапити на п’єдестал під кінець року і всі мрії мої, можна сказати, здійсняться.

По поверненню з Мартиніки буде тиждень лайт тренувань, більше підключимо басейн, тренажерний зал, потім два тижні завантаження і останній старт цього року.

Залишилось спланувати підготовку до наступного сезону, подумати, куди краще поїхати на перший весняний старт. Можливо, це буде десятка, або половинка, але не виключаю, що це може бути й марафон.

Микола Мевша та Марина Немченко поділились емоціями від командної перемоги у Варшаві