28 листопада святкує свій День Народження одна з лідерок збірної України з легкої атлетики, срібна призерка чемпіонату світу (2017) зі стрибків у висоту Юлія Левченко. Красуні-атлетці виповнюється 26 років. 

З цієї нагоди Жорстка Атлетика вирішила пригадати кілька цікавих фактів про Юлію, і звісно ж потішити наших читачів фотографіями однієї з найгарніших атлеток сучасності. Бо писати про Левченко, і не показувати її світлини – то злочин проти людства)

Виграла змагання після перших кількох тренувань

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Юлія Левченко прийшла займатися стрибками у висоту в 13 років, і вже після кількох тренувань тренер запропонував їй взяти участь у змаганнях в рідному Києві. Неочікувано для себе і батьків Левченко виграла! Після того в дівчині побачили високий потенціал, і вона перейшла до Ірини Григорівні Пустовойт, під керівництвом якої тренується й досі разом з іншою топовою стрибункою світу – Іриною Геращенко. Чи не сваряться дівчата – ми розповідали у цьому матеріалі

Олімпійське золото у 16

Вже за три роки тренувань Юлія Левченко виграє своє перше олімпійське золото. Щоправда, Юнацьких Олімпійських Ігор в Нанкіні. Перемогу їй тоді приніс результат 1,89. Цікаво, що подарунком від батьків на честь перемоги на Олімпійських іграх став йоркширський тер’єр, про якого дівчинка мріяла з 5 років.

Міс Олімпійська збірна України

Згодом Левченко взяла участь у двох дорослих Олімпіадах – 2016 в Ріо-де-Жанейро зупинилася за крок від фіналу на 9-му місці. А 2021-го в Токіо посіла 8 місце у фіналі, підкоривши 1,96. 

Ігри в Бразилії відзначилися для киянки ще одним цікавим фактом – її було обрано “Міс олімпійської збірної України”. Вболівальники  обирали найкрасивішу серед трьох десятків українських учасниць  Олімпіади.  Юлія Левченко перемогла з результатом у 7 тисяч голосів.

Перша українка, яка стала Еuropean Аthletics Rising Star

2017 року Юлія виграла золото молодіжного чемпіонату Європи, бронзу дорослого чемпіонату Європи у приміщенні та срібло дорослого чемпіонату світу – не дивно що саме її визнали найкращою молодою легкоатлеткою Європи того року. Левченко була першою українкою, яка отримала цю відзнаку, другою стала Ярослава Магучіх 2019 року. 

Примхливі 2 метри

2017 року Юлія виграла срібло чемпіонату світу в Лондоні з результатом 2,01. Її медаль тоді стала єдиною в скарбничці України. А особистий рекорд Юлії Левченко 2,02, показаний 2019 року під час матчевої зустрічі Європа – США в Мінську. Цей результат став рекордом України в категорії U23. Втім з 2020-го Левченко не вдається підкорити двометрову планку, цього сезону її найкращий результат – 1,98. 

Спортсменка VS Модель

Популярність Юлії принесли успіхи в спорті – дівчина стала широко відомою, а її краса привернула увагу численних рекламодавців. Атлетка неодноразово брала участь в рекламних зйомках, і навіть мала пропозиції займатися цим професійно. Однак між кар’єрами моделі або легкоатлетики, Юлія вибрала спорт, вважаючи зйомки в журналах лише непоганим доповненням до перемог. Подивитися одну з останніх зйомок Левченко для ювелірного бренду можна за посиланням

Левченко нудьгує, а мільйони готові на це дивитися

Юлія Левченко має вболівальників в усьому світі, і не лише завдяки спортивним талантам – а й через яскраву зовнішність. Кількість її підписників в Instagram втричі більша ніж у Ярослави Магучіх – 424 тисячі! Відео та фото за її участю набирають рекордні перегляди у соцмережах. Наприклад, ролик в Youtube, де Левченко просто очікує  свого виступу “Yuliia Levchenko is Bored”, переглянули 3,4 мільйона разів!

Фанати шаленіють

Не дивно що фанати красуні не завжди можуть тримати себе в руках. Левченко зізнавалася в інтерв’ю, що один прихильник настільки наполегливо її переслідував на зборах і змаганнях, що доводилося звертатися по допомогу до поліції. 

Красива і віддана

Втім шансів у численних прихильників краси і талантів Левченко немає. Вже багато років серце красуні зайнято – Юлія перебуває у серйозних стосунках з багаторазовим чемпіоном України з бігу на середні дистанції Юрієм Кіщенком. І зараз пара знаходиться практично на порозі весілля, про що стрибунка у висоту нещодавно розповіла в інтерв’ю

Юлія Левченко розповіла про початок підготовки до нового сезону

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів