Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

7-й день Чемпіонату світу в Будапешті нарешті приніс українцям ті емоції, які ми всі чекали! І, авжеж, мова про срібну медаль Марини Бех-Романчук, доля якої визначилась у першій Марининій спробі, і в останній спробі Юлімар Рохас. 15,00 від українки та 15:08 від венесуелки зробили цей фінал 2-м в історії по результативності, лише один раз в історії всі троє призерок подолали 15-метрову позначку, саме тоді в 1995 році в Гетеборзі Інеса Кравець встановила свій рекорд 15,50 та виграла золото Чемпіонату. Варто відзначити, що для Юлімар це вже 4-те золото до ряду, і поки не виглядає, що вона збирається зупинятися, тільки якщо хтось не вирішить її зупинити!

Але це ще не все, в ранковій програмі відразу четверо українок змагалися в кваліфікації зі стрибків у висоті, де ми отримали 50/50. Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко проходять далі, а от дві Юлії: Левченко та Чумаченко на превеликий жаль завершують змагання. Фінал відбудеться вже в неділю, в останній день Чемпіонату.

Небезпідставні надії ми мали в секторі для метання спису, де змагався 19-річний Артур Фельфнер. Срібний призер цьогорічних Європейських Ігор показував в сезоні метання за 82-83 метри, чого б вистачило для проходу до фіналу, але травма ноги, не дала атлету реалізуватися. Як результат – метання в район 74 метрів та безцінний досвід для Артура.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

А тепер щодо фіналів. На нашу профанську думку справжня легкоатлетична пожежа відбулась на жіночій 200-метрівці! Срібна призерка зі 100-метрівки джамайчанка Шеріка Джексон показала другий! результат в історії виду – 21,41, і впритул наблизилась до вічного рекорду Флоренс Гріфіт-Джойнер 21,34, який вона показала в Сеулі 1988 року (старшого від автора цих рядків!)! Срібло та бронза за американками Габріелою Томас та Ша’каррі “Ноготочки” Річардсон 21,81 та 21,92 відповідно.

“Ноготочки” в дії

У чоловіків на 200-метрівці дубль на рахунку американця Ноа Лайлса – в слід за 100-метрівкою рівних йому не знайшлось і на 200-метрівці – 19,52. Срібло у його співвітчизника Еррійона Найтон 19,75, бронза у відкриття Чемпіонату молодого боцванця Леціле Тебого 19,81.

Володар двох золотих нагород ЧС-2023

І, авжеж, ми не можемо пройти повз історичне золото Японії в жіночому метанні списа. Так, Хакура Кітагучі в останній спробі (66,73) обійшла колумбійку Флор Деніс Руїс Хуртадо, яка оновила рекорд Південної Америки 65,47. Третьою стала австралійка Маккензі Літл 63,38.

Польські колеги помилилися на передачі палички в естафеті 4 по 100
Коли уболівальники готуються по-серйозному
Без завалів у півфіналі на 800 не обійшлося
Головний суддя на місці
Як завалити усі спроби і виграти в останній – знає ця дівчина

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвитку української легкої атлетики!