Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Четвертий змагальний день Чемпіонату світу в Будапешті, до слова як і третій, був короткий та безмедальний для України. І якщо вчора збірна України показала 100% результат, то сьогодні ці відсотки розрахунку не піддаються.

У жінок на 400-метрівці з бар’єрами відразу обидві наші, без перебільшення, медальні надії завершили виступи на стадії півфіналу. І якщо у Вікторії Ткачук результат відверто не задався – 55,43 та 7-ме місце  в забігу, то щодо чинної рекордсменки України Анни Рижикової були надії – найкращий результат сезону 54,42 та маленька q по результат двох забігів. Тож Анна дивилася на третій півфінал з Q-кімнати, але не сталося – суперниці показали результат з 54-секунд, і Анна з підсумковим високим 10-м місцем завершила свій виступ на вже 6-му в кар’єрі Чемпіонаті світу, розгорнутий коментар атлетки читайте за посиланням. А от Вікторія залишила своїх вболівальників без коментарів, швидко проскочивши мікст-зону…

Українські висотники в фіналі, на превеликий жаль, зупинились на початкових висотах: Олег Дорощук припустився 3-х невдач вже на 2,25, як результат – підсумкові 2,20 та 13-те місце, Андрій Проценко  успішно подолав 2,25, але “спіткнувся” на наступній висоті 2,29, та на 11-му місці завершив свій вже восьмий! Чемпіонат світу. Завдання мінімум Андрій виконав на ЧС, а саме проходження до фіналу, а от завдання максимум по п’єдесталу не вдалося, як сказав Андрій в коментарі для ЖА: “не кожного разу виходить робити сюрпризи”. Молодий Олег Дорощук, виконавши своє завдання мінімум, а саме проходження до фіналу, завдання максимум залишив на майбутнє – виконання Олімпійського нормативу, який складає 2,33.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перемогу ж у секторі здобув епатажний Джанмарко Тамбері – 2,36, випередивши по спробам американця ДжуВон Харіссона. Замкнув тризову трійку представник Катару Мутаз Баршин 2,33.

У фіналі жіночої 1500-метрівки нічого незапланованого не сталося, рекордсменка світу кенійка Фаїт Кіп’єгон з самого старту очолила забіг, і не пропустила нікого до самого фінішу – 3:54,87. Другою, з секундним відставанням, стала ефіопка Діріб Велтеджи. Третьою фінішувала Сіфан Хасан 3:56,00, і як ми всі вже зрозуміли, її плани виграти 3 дистанції на ЧС пішли не по плану….

Посміхаємось

У секторі для метання диска поразки зазнала вже легендарна Сандра Перкович, її 66,57 вистачило на 5-те місце. Перемога у представниці Америки Лаулауга Таусага – 69,49, яка покращила свій особистий одразу, увага: на 4 метри!

На заключному фіналі змагального дня, лідер сезону у світі марокканець Суф’ян ель Баккалі очікувано захистив чемпіонство на коронному стиплі – 8:03,53.

Привіт
Чемпіонський сет на барабанах
Очима фотографа
Руш!

Фото Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвику української легкої атлетики!