Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Днями завершилась найпрестижніша багатоденка серед орієнтувальників – O-Ringen, яка проводиться 1965-го року. І вперше за весь цей час перемогу у загальному заліку здобув український спортсмен – Руслан Глібов. Оминути таку подію просто неможливо, тож до вашої уваги постфінішне інтерв’ю з “першовідкривачем”

Ти досить цікаво описав свої емоції після срібла ЧС – наче день народження: всі вітають, але без робості, адже ти дійсно щось зробив. Зараз теж немало привітань – відчуття та емоції схожі? Чи відчуваєш що дійсно чогось досягнув?

“Так, емоції дуже схожі, лише на цій вечірці було на 15 тис. людей більше 🙂 Відчуття, що чогось досяг, особливо немає, більше від усвідомлення, що це О-Рінген і я його виграв”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Минулого року ти також біг всі етапи O-Ringen і як потім зазначив, це було й емоційною розрядкою. Чи вдалось відволіктись думками та відпочити цього року, адже кожного дня ти показував 1-2 результат і після другого дня вийшов на лідерську позицію у загальному заліку, чи це не тиснуло?

“Останній тиждень думки не були зайняти чемпіонатом світу, що наближається, і це добре. Лідирування після перших двох етапів не тиснуло. Відчувався невеликий неприємний тиск після 4-го етапу і до самого фінішу 5-го“.

Знаю, ти розбираєш та занотовуєш важливі моменти після дистанції. Впродовж цих п’яти днів які думки зустрічалися найчастіше?

“Чесно кажучи, на цей раз нічого не записував, не дивився відсічки по перегонах. Трохи аналізував свої помилки і декілька разів подивився треки інших спортсменів. Основні думки – що я достатньо “брудно” орієнтуюсь, на техніці орієнтування можна знімати хвилини (!)

Ти залишився задоволеним своїми технічними та фізичними кондиціями?
“Не дуже. Перші два тапи: довгі дистанції пройшли добре фізично, з великим діапазоном в технічному виконанні від жахливого до дуже гарного. Останній етап – погано все. Гірше, що це було саме на останньому етапі, оскільки він відчувається як остання, поточна майстерність, рівень“.

До ЧС залишилось біля двох тижнів – цей час вже відпочиватимеш чи ще продовжується робота?

“Ще буде робота”.

В одному зі своїх інтерв’ю ти казав, що за 2018 рік твої призові склали 3750 євро. Одна ця багатоденка принесла тобі більше в декілька разів. Можна сказати, що ти виходиш в “плюс” чи вищі результати потребують більших витрат?

“З урахування того, що зараз у мене фізично немає можливості сидіти на зборах абсолютно безвилазно, то витрати зменшуються, грошей на руках лишається більше. Мої поточні результати не потребують бІльших витрат, ніж 3-5 років тому. Можна підвищити якість тренувального процесу (1 сеанс масажу у Швеції коштує біля 50-70 євро)”.

Повертаючись до питання мотивації. Чи вплинув результат на O-Ringen (і престиж переможця і грошовий “бонус”)?

“Ні, ніяк не вплинув. Наразі ставлюсь до себе в орієнтуванні як до хобі з нальотом професіоналізму, а до важких тренувань як до роботи, яку потрібно зробити. Результати можуть тимчасово засмутити чи потішити, але на мотивації особливо не позначається. Хоча важко сказати що я зараз відчував би, як би посів 30-те місце.
Що неприємно – так це неякісна технічна робота в лісі. Ось це може мотивувати на більше вдосконалення“.

 

Використано фото зі сторінки  та Lars Rönnols