Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Intersport Run UA вже зарекомендував себе як забіг, який дає старт осінньому біговому сезону нашої країни. Саме тут кожен може перевірити власні сили, визначити рівень готовності та позмагатись зі своїми затятими суперниками. Уже четвертий рік поспіль саме тут збираються декілька тисяч бігунів. І не дивно! Адже запропонована головна дистанція – 10 кілометрів буде під силу і тим, хто лише розпочинає свій біговий шлях, так і стане відмінним тестом для тих, хто вже на цьому шляху давно, впевнено і надовго.

Жорстка Атлетика не раз чула про підступність цієї дистанції, тож ми звернулися до профі – одних з найшвидших українських бігунів на цій дистанції і розпитали, на що звертати увагу і про що не забувати кожному незалежно від бігового стажу.

Ігор Гелетій (головне фото). Саме він став переможцем минулорічного забігу, подолавши 10 кілометрів за 32:01.

“Привіт! Вітаю всіх учасників забігу Intersport Run UA 2018 року. Перше і основне – правильно розподілити свої сили по дистанції. Траса складна своїми перепадами висоти. Тому раджу не забувати розслаблятися на спусках. Забігаючи у гірочки – старатися підтримувати швидкість. Але коли вибіжиш, то трохи розслабитися, відпочити.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В місцях, де є бруківка, –  дивитися під ноги і бути дуже обережним, особливо на спусках, тому що вода між бруківкою все вимила і утворилися ямки, в яких запросто можна підвернути стопу. Бажаю всім легкого бігу та отримати масу задоволення від забігу!”

Валерія Зіненко відсвяткувала перемогу у 2017 році, подолавши дистанцію за 36:38.

“Щоб подолати дистанцію 10 км – головне правильно розрахувати свої сили по дистанції. Тоді вдасться отримати максимум задоволення від змагань і самого бігу. Помірний за швидкістю початок може стати запорукою вашого успіху! Перші кілометри потрібно бігти спокійно, щоб організм впрацювався і не відчував стресу. Коли відчуваєте, що темп для вас комфортний починайте набирати оберти. Ну і коли бачите фініш – набігайте, що є сили. Думаю результатом будете задоволені.

І ще, не забувайте, останній прийом їжі повинен бути мінімум за дві години до старту. Тоді ніякий біль в боці не завадить вам показати хороший результат”.

Роман Романенко цьогоріч святкував перемогу на Командному чемпіонаті України у бігу на 10000 метрів, причому буквально за тиждень до того посів третє місце і став найшвидшим українцем на 8th Nova Poshta Kyiv Half Marathon.

В першу чергу не варто починати дуже швидко. Краще завжди почати повільніше і другу половину пробігти швидше. Якщо буде спекотно, то варто пити воду на пунктах гідратації. Пам’ятайте, що найважчі кілометри це – 7-ий і 8-ий і треба їх перетерпіти, а  далі буде простіше, адже наближення фінішу вже не дозволить вам розслаблятися”.

Вікторія Калюжна стала найшвидшою серед жінок на Командному чемпіонаті України на 10000 метрів, а також святкувала абсолютну перемогу на тому ж Київському півмарафоні. До речі, саме Вікторія є переможницею першого забігу Intersport Run UA у 2015 році.

“Всім, хто планує пробігти 10 км, потрібно серйозно поставитися до цієї дистанції, не варто сподіватися на те, що ви пробіжите її без регулярних тренувань, це серйозна фізично дистанція і великий стрес для організму, тож відсутність підготовки може нашкодити вашому здоров’ю.

Якщо ж ви ретельного готувалися до забігу і наважилися вийти на старт, варто правильно розрахувати свої можливості і в жодному разі не бігти на повну силу зі старту. За підсумками виконаних тренувань, визначте комфортну для вас швидкість, з якою ви можете пробігти всю дистанцію, і тільки коли пробіжите половину, можете плавно нарощувати темп.

Якщо погода буде спекотна, бажано пити воду, але небагато, два ковтки на кожні 5 км, багато води пити не варто, адже вона не встигатиме засвоїтися, а надлишки залишаться в шлунку, що може призвести до дискомфорту.

Також напередодні змагань варто ретельно підготуватися до забігу, підібрати зручний одяг і взуття, поснідайте звичайною для вас їжею, бажано високовуглеводною, але не переїдайте. За 30 хвилин до старту почніть робити легку розминку, щоб підготувати всі м’язи до бігу, розминка повинна займати небагато часу і мати низьку інтенсивність: небагато побігайте і зробіть розтяжку. І все вдасться. Легких ніг!”

Впевнені, ці поради стануть у нагоді кожному учаснику. Тож, не зволікайте і плануйте участь у забігу! Зареєструватись на Intersport Run UA можна до 8 вересня включно, на дистанціях 5 і 10 кілометрів на кожного фінішера чекає медаль, що є унікальною можливістю для таких дистанцій. Для тих, хто лише починає свій біговий шлях, є чудова ідея старту – благодійний забіг на 2 км, а для наймолодших – безкоштовні дитячі забіги.  Медична довідка не потрібна.