Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
19 травня у Вінниці відбулися вже традиційні легкоатлетичні змагання «GoldenHurdles».
Основними дисциплінами в програмі змагань стали усілякі різновиди бар’єрного бігу – на дистанції 100/110 м, 200 м, які зібрали одних з найкращих українських бар’єристів.
Так, на 100 метрів з бар’єрами перемогу відсвяткувала Наталія Ручківська (13.55). Точно такі секунди показала на фініші і Ганна Чубковцова. Однак, фотофініш віддав перевагу Наталії. У чоловіків на 110 метрах з бар’єрами впевнену перемогу відсвяткував одесит Олексій Ніколенко – 14.28. На нетрадиційній бар’єрній дистанції – 200 метрів – найшвидшими стали Олена Яновська (26.79) та Денис Нечипоренко (24.31). З повними результатами змагань можна ознайомитися тут.
Окрім цього справжньою родзинкою змагань став чоловічий забіг на 1500 метрів, який проводився в пам’ять про видатного вінничанина, срібного призера чемпіонату Європи-1975 Петра Гнатовича Анісима.
Ще восени у студії Радіо Спорт головний тренер збірної України з видів витривалості Сергій Романчук анонсував появу в Україні комерційного старту на середніх дистанціях. І схоже, мова йшла саме про ці змагання. Завдяки друзям Петра Гнатовича було створено солідний призовий фонд (зокрема, переможець отримував 15 тисяч гривень), отож боротьба на вінницьких доріжках була очікувано захоплюючою.
Від самого початку біг на одному з перших комерційних стартів сезону передбачався на гідний результат – приблизно 3:40, а у ролі пейсмейкера виступив досвідчений середньовик Олександр Карпенко, з заявленим часом на позначці 1000 метрів – 2.26! Після позначки 800 метрів основними переслідувачами Олександра залишилися Станіслав Маслов і Олег Каяфа! На контрольній відмітці 1000 метрів біг очолив Станіслав, відразу за ним був Олег, в такому порядку вони і фінішували з результатами 3.41.29 і 3.41.97! Третім став Володимир Киц з результатом 3.43.68.
Вашій увазі свіжий коментар переможця:

Я, як і більшість спортсменів, дуже переживаю перед першим стартом. Не знаєш чого очікувати від себе, як готовий, чи вистачить сил, якщо почати швидко …. Пейс повинен був бути 2.26 на 1000 метрів, що ще більше змушувало мене думати про біг перед стартом. Біг склався добре для мене. Я зайняв позицію за пейсмейкером і намагався тримати його темп. Початок був трохи повільніше від запланованого і після тисячі я намагався нарощувати темп. Результатом я задоволений, сезон тільки починається … Для того, щоб потрапити в команду на Чемпіонат Європи потрібно розміряти 3.40. Буду намагатися реалізувати заплановане“. – розповів Станіслав.

Таким чином, Станіслав та Олег з першого старту сезону зробили серйозні заявки на виконання нормативу на чемпіонат Європи, який на початку серпня прийматиме Олімпійський стадіон Берліну. Легкоатлетичний сезон стає ще цікавішим, тож ми продовжуємо активно пильнувати та міцно вболівати за наших атлетів!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club