Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Незважаючи на довгу зиму, перший ЧУ-2018 з орієнтування відбувся майже без снігу.

У перший день спортсмени змагалися центром міста на надкоротких дистанціях. Перемогу, як і минулого року, святкувала Катерина Дзема. Але, якщо у 2017р. це було дещо несподівано, на цей раз Катя була фавориткою з самого початку. Срібна призерка 2017р. Балабанова (дів. Слута) Ольга посіла третє місце, а другою стала ще одна вінничанка – Поліна Захарова. У чоловіків також перемогу святкував чемпіон 2017 р. – Павло Ушкварок, хоча й поступився результатом молодому бельгійцю Трістану Блуомену. Друга та третя сходинка за Рачуком Тарасом та Гичко Віталієм. Саме ця призова сімка і визначила щасливчиків, які отримали призи у лотореї після церемонії нагородження.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Наступного дня орієнтувальники змагалися на подовжених дистанціях, де сніг ще не повністю зійшов. Неочікувано для себе перемогу здобула Федорова Олена, друга – Сухаревська Вікторія і замкнула призову трійку Пітірімова Олена. У чоловіків у цей день переміг Глібов Руслан, а разом з ним медалі завоювали орієнтувальники, яких ми вже давно не бачили на п’єдесталі: Щукін Костянтин та Греля Богдан. А Трістан у цей день показав другий результат.

Суботній старт мав статус рангового. Відповідно, усе найцікавіше відбувалося наприкінці стартового протоколу. У жінок медалі отримали призерки першого дня, але на цей раз перемогла Балабанова Ольга, другою стала Захарова Поліна, а Дзема Катерина – третьою. Щодо чоловіків – впевнено лідерство втримав Глібов Руслан, срібна нагорода у Павла Ушкварка, третій результат у Трістана, а бронза ЧУ у Віталія Гичко.

Таким чином, за результатами ЧУ у Трускавці, місце у збірній собі “забронювали” Дзема Катерина (спринт), Ушкварок Павло (спринт), Федорова Олена (довга), Глібов Руслан (довга, середня), Балабанова Ольга (середня). Поточний склад збірної завжди можна подивитися тут.

А у заключний день чемпіонату відбулась скорочена дистанція. Двічі срібна призерка цього чемпіонату Поліна Захарова нарешті виборола золото, а її подруга по команді Дзема Катерина заробила срібло. Та найбільш несподіваний результат показала Уфімцева Тетяна, яка стартувала на початку та у підсумку посіла почесне третє місце. У чоловіків найкращий результат показав Трістан, який жодного старту не оминув подіум. До речі, Трістану наші змагання сподобались і місцевістю, і картами, і організацією. А серед українців перемогу здобув Павло Ушкварок, другий Віталій Гичко та бронзову нагороду ЧУ отримав Бадан Юрій – ще одне нове обличчя серед призерів.

Погода слухняно дочекалася завершення змагань та погіршилася – одразу після нагородження розпочався дощик.

Більше результатів, фото та відео можна знайти на сторінці заходу у fb.