Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Be more human 16 вересня сколихнув ВДНГ.

Він став першим в Україні командним забігом з випробуваннями, що є втіленням глобальної однойменної філософії Reebok.

“As a brand, we are leading a revolution with the belief that fitness has the power to make us better humans – physically, mentally and socially”
Як бренд, ми є лідером революції з вірою у те, що фітнес робить нас кращими людьми – фізично, духовно та соціально.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Організатором забігу в Україні виступила компанія Run Ukraine, у активі якої найбільша кількість реалізованих наймасштабніших бігових подій.

Для участі у забігу необхідно було зібрати команду з 6 людей, серед яких обов’язково повинно бути двоє людей однієї статі. В осноновному команди складалися з двох дівчат і чотирьох хлопців.

Що чекало на команду?
7 км дистанції та 10 перешкод, які стали відомі тільки у день змагань.
Родзинкою спортивної події став канат, як символ згуртованості та командного духу. Долаючи дистанцію, кожен член команди повинен був триматися за канат. Відставати чи відриватися від команди не можна, всі біжать тільки разом.
Окрім того канат мав чіп за яким фіксувався час учасників змагань.
Майже вся траса дистанції проходила по асфальтових доріжках виставкового центру, а перепад висот був мінімальний.


Випробування, які чекали на учасників:
1. Присідання з медболом
2. Перенесення інших учасників команди
3. Перекатування покришки
4. Віджимання від покришки
5. Перенесення сенд-бегу, вагою у 120 кг.
6. Стрибки через канат
7. Подолання дистанції з фітболами між учасниками (при цьому фітболи не можна притримувати руками)
8. Підтягування з бурпі
9. Перетягування покришки
10. Прес

Всі випробування були подоланими, отже команди, що були націлені на призи мали якомога швидше виконувати всі завдання. Вирішальним фактором тут для всіх був біг і злагоджена робота на випробуваннях. Тобто саме від найслабших учасників команди, в основному від дівчат, залежав основний темп на дистанції.

Загалом змаганням вдалося зібрати 120 команд-учасників у різних категоріях.

Сама ідея командного змагання такого формату дуже крута, адже все ж таки ми звикли до одиночних змагань, а тут ще й у команді дівчата і хлопці разом. За рахунок нерівномірного розподілу сил сильніші учасники повинні були витягувати слабших, в чому і проявлялася робота у команді.

Фото команди ( Василь Беца, Олександр Брунцвик, Ірина Левчик, Руслан Клименко, Альона Суміна та Дмитро Харченко)

Мені пощастило бігти у складі однієї з найсильніших команд. Ми всі класно біжимо та маємо непогану загальну фізичну підготовку. Тим паче, що більшість з нас – неодноразові призери Race Nation. Але якщо порівнювати дистанції та випробування, то формат Be more human та Race Nation дуже відрізняються рельєфом та перешкодами, схожий лише ритм забігів, який передбачає бігові відрізки та перешкоди між ними.

Для дівчат у нас було головне завдання – витримати темп хлопців на дистанції та зробити мінімальну кількість повторень на випробуваннях, щоб не “заливати” м’язи та швидко бігти. Хлопці задавали темп бігу та допомагали дівчатам.
Складних перешкод для нас не було, все виконували дуже швидко та злагоджено. Був трохи незвичний формат віджимань з відриванням рук від покришки, до якого треба було спочатку звикнути. Ну а переправа, мабуть, стала найулюбленішим випробуванням для дівчат Хто ж з нас не любить на хлопцях поїздити

Організація змагань дійсно класна. Стартові пакети видавалися швидко, проблем з камерами схову не було. На локації змагань паралельно проводився ще фітнес-фестиваль, де можна було долучитися до тренувань зі стречингу, зумби або йоги. Єдине, що трохи збентежило – це відсікання простоїв на випробуваннях. Не завжди судді чітко до секунди брали час простоїв.

Результати змагань: http://bemorehuman.org.ua/rezultaty/

Тож, чекаємо на наступний забіг be more human, а тим, хто в цього разу не взяв участь, радимо вже збирати команду, адже емоції та драйв від таких змагань, повинен відчути кожен