Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Чемпіонат світу зі спортивного орієнтування триває! Сьогодні відбувся перший фінал – спортсмени подолали спринтерську дистанцію та визначили найсильніших.

Чоловіки галантно пропустили жінок стартувати першими, тож саме вони першими з’ясували відносини на дистанції. Мая Альм підтвердила свій статус лідера серед жінок на спринтерських дистанціях – вже з перших метрів Мая захопила лідерство та фінішувала так само впевнено з кращим результатом. Після фінішу останньої учасниці можна було бачити сльози радості на її обличчі та чарівну посмішку.

фініш чемпіонки

Другий та третій результат показали росіянки Наталія Гемперлє та Галина Віноградова. Фаворити Венла Хар’ю та Анастасія Денисова посіли 4 та 5 місця відповідно. Ще одна потужна орієнтувальниця – українка Надія Волинська на жаль залишилась поза межами першої десятки і розташувалася на 13-ій позиції. А Туве Александерсон не вийшла сьогодні на старт.

Надія Волинська розказала про свій день напередодні фіналу:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

” Сонця не було але і дощу теж. Жодного разу не мала проблем на спринтах з огляду на погоду. Треба вміти бігати в будь-яку. Сьогодні гарно виспалась – люблю бігати ввечері чи всередині дня. Встигли промоделювати дистанції на комп’ютері, поїли, зібрались і виїхали в карантин. Масажу перед стартом не було, скоро буде. Павло Ушкварок був за коуча, Женя Воронецкий – лікар/масажист/фотограф. Дивились усіх: і дівчат, і хлопців. Дистанція сподобалась. Було над чим подумати. Так і повинно бути. Вгадали загалом на ключових перегонах або загальний принцип планування, а це не маловажливо”. 

Катя Дзема вперше на Чемпіонату Світу і з першої спроби потрапила в фінал. Та сьогодні видався не такий вдалий день. Катя припустилась помилки на початку дистанції та далі вже скорочувала своє відставання від лідера – у підсумку 34-та позиція. Перехопивши подих Катя розповіла про свій спринт:

“Так це мій перший ЧС, я дуже рада що потрапила у збірну і вчора була впевнена що буду у фіналі, але на фінал я ще не готова. Важко було справлятися зі своїми емоціями: дуже хвилювалася, не могла сконцентруватися на орієнтуванні. Фізично потрібно готуватися краще, технічно була готова добре, так як з Надією багато розбирали карту – міряли перегони і все таке. Коли бігла, то було відчуття наче я вже там була. Але через невпевненість постійно вагалась в тому що роблю. Звичайно засмучена, але маю багато позитивних емоцій та натхнення працювати. Не сказала би що помилялася, але обирала не раціональні шляхи руху, вболівальники відволікали. А невпевненість, мабуть, через те, що досвіду немає на таких стартах – сидиш у карантині і бачиш таких сильних спортсменів і дух перехоплює! Дякую велике за підтримку”.

Змагання продовжили чоловіки, які і сьогодні продемонстрували дуже щільні результати. Лише 0.5 сек(!) завадили Матіасу Кибурцу (Matthias Kyburz) отримати бронзову нагороду. Перемогу сьогодні святкує інший представник Швейцарії – Даніель Хубман (Daniel Hubmann), його результат 14:30.6 і це його перше золото на спринтерській дистанції. Француз Фредерік Тренченд (Frederic Tranchand) зовоював срібну нагороду, а бронзу виборов швед Йеркер Лиселл (Jerker Lysell). Один з претендентів на медаль – переможець КС-2017 у Фінляндії Мішель Янік припустився помилки ще на самому початку дистанції та у підсумку лише 31-ий.

Шляхи кращий трьох чоловіків ЧС 2017 на спринтерскій дистанції

2017 Season: WOC Sprint Final (01:22:07)

Men TOP3 routechoices in Sprint Final. Really intense race from the beginning to the finish. #woc2017

Опубліковано World Orienteering Championships 2017. Tartu – Estonia 1 липня 2017 р.

А завтра новий день – не менш насичений та цікавий! О 17:05 стартує спринтерська естафета, де від результату кожного залежить результат команди. Заявлено 33 команди, а склад української естафети – Дзема Катя, Артем Панченко, Руслан Глібов, Надія Волинська.

Зичимо нашій команді злагодженої роботи та гідного результату.