Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Розпочинається сезон офіційних міжнародних стартів і перший на черзі Кубок Світу у Фінляндії. 4 змагальні дні та 5 стартів з запеклою боротьбою – все це чекає нас у найближчі дні.

Команди прибувають 22-23 травня, проходять акредитацію та модельні змагання. А 24 травня Кубок Світу розпочинає свою спортивну програму спринтерською естафетою – чудовий спосіб відсвяткувати Всесвітній день орієнтування. Наступного дня – 25 травня, у четвер, спринтери знову продемонструють свої навички: зранку пройдуть кваліфікаційні забіги, а ввечері кращі спринтери позмагаються за медалі. У п’ятницю спортсмени мають день на відпочинок, у який відбудеться святкування 100-ї річниці незалежності Фінляндії, у програму якого включено орієнтування – дистанції суперспринту з дуже малим часом переможця. На вихідних 27 та 28 травня, вже відновившись, атлети знову вступлять у боротьбу за нагороди Кубку Світу, вже у лісі на середній та довгій дистанціях відповідно. Змагатимуться орієнтувальники не лише за медалі КС, а й за грошові винагороди. Так, наприклад, в перший день змагань команда-переможець спринтерської естафети “заробить” 1000 євро.

Україну на цьому старті представлятимуть 12 орієнтувальників: Глібов Руслан, Кратов Олександр, Ушкварок Павло, Панченко Артем, Щербаков Денис, Волинська Надія, Слута Ольга, Панченко Ольга, Пітірімова Олена, Дзема Катерина, Сухаревська Вікторія, Федорова Олена. Жорстка Атлетика дізналася про настрій та плани у наших спортсменів.

Щербаков Деніс: “Побіжу всі дистанції, найбільші сподівання покладаю на довгу, звісно, якщо лишаться сили наприкінці змагань 🙂 Карти особливо не вразили – як на мене звична Фінляндія”

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club


Панченко Артем: “Тести в Естонії бігав дещо прихворівшим, тому перше завдання було активно лікуватися. Робив альтернативні тренування (вело та на баланс, зфп). На вихідних пробігся на місцевих змаганнях на середніх дистанціях. На Кубок Світу головна мета – пробігти стабільно, показати результат, на який здатен та отримати максимум задоволення від кожної дистанції”.

Кратов Олександр: “Погода чудова, нарешті потеплішало! Останній тиждень займався своєю стопою, відвідував лікаря, робив знімки і т. д. Катався на велі, багато думав) Хочу бігти всі дистанції, планую спринт і середню, але подивимось як вийде”.

Панченко Ольга: “Дійсно, я бігтиму КС) вже давно вирішила що точно побіжу середню. Ліс тут класний, технічна місцевість, буде дуже цікаво 🙂 А ще я стартуватиму на спринтерській естафеті, це буде як оглядовий старт. Спринт хотілося б, але два старти в один день поки що складно для мене”.

Віримо у нашу збірну та бажаємо кожному реалізувати свої можливості і, звісно, отримати задоволення.
Слідкувати за виступами можна буде за онлайн результатами, трансляцією та по телебаченню чи наживо в залежності від того де ви знаходитесь 🙂

Онлайн трансляція

Результати наживо

Сайт змагань