Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

23-го квітня спринтерською дистанцією завершилась спортивна програма ЧУ зі спортивного орієнтування у м. Черкаси.

Спринт проводився на новій карті. Дистанції не були суто біговими, на декількох пунктах було необхідно вичитати легенду та у деяких місцях вичитати де є проходи, а де долати паркан заборонено.

Відкривали стартовий протокол чоловіки еліти. Лідер попередніх днів Бабич Сергій не вичитав легенду і помилився на 5-му КП, що вартувало йому не лише золота, а й місця на п’єдесталі. Але Львівська обл. не лишилась без золотої нагороди. Мабуть, гарно пройдена вчора дистанція і в підсумку срібло в естафеті і стало тим необхідним “копняком” для Пажуха Ярослава. Після фінішу Ярослав не приховував свою радість “Раніше я дуже добре бігав спринти, а три роки тому у Черкасах виграв всі дні: 3 особостих золота та в естафеті. Звісно, хотілось показати хороший результат. Після фінішу, коли побачив реакцію хлопців на мій час, зрозумів що гарно пробіг і буду у трійці. Та коли вже всі прибігли стало зрозуміло, що я переміг. Хлоці вітали, ми звірялися по роздруківці та розбирали перегони. Це дуже круті відчуття, я скучив за ними. Не біг довгу дистанцію, тож зекономив сили та не відчував сьогодні втоми. Ще й дистанція була технічною, без цього мені було б важче. Швидше би пробігти не зміг, але не помилявся та наче всі варіанти правильно обирав.” Срібло виборов Коваль Денис, який не був впевнений чи відмітив один з пунктів, тож добігав вже з відчуттям, що буде знятий. Бронзова нагорода дісталася Ласкаржевському Владиславу, який чисто пройшов дистанцію.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У жіночій еліті перемога дісталася Сухаревській Вікторії, яка поступилася лише на довгій дистанції та виборола 3 золота та срібло на цьому ЧУ. “Взагалі мені важко даються спринти, більше розраховувала на довгу, а вийшло все навпаки. Треба більше над технікою працювати. Сьогодні не помилялась та вже відчувається накопичена втома. Легенди не завжди читала – так швидко все відбувалось”. У скарбничку Федорової Олени відправилася срібна медаль, а Ольга Слута отримала бронзову нагороду.

Нагадуємо, що на ЧУ у Трускавці та Черкасах відбувався відбір до складу збірної на Кубок Світу у Фінляндії наприкінці травня. За неофіційними підрахунками редакції Жорстокої Атлетики “універсальними солдатами” стали Сухаревська Вікторія та Бабич Сергій, для яких цей чемпіонат видався неймовірно успішним. Таким чином, відбулась радикальна зміна лідерів порівняно з результатами після ЧУ у Трускавці. Цікаво, що Катерина Дзема та Вікторія Сухаревська виграли середню та спринтерські дистанції та поступилися на довгій, щоправда на різних ЧУ. Вікторія програла на довгій менше, ніж Катерина таким чином обігнавши суперницю на 2,27 бали. Зовсім трохи – 0,48 балів програла Катерині Слута Ольга. За відсутності лідерів чоловічої збірної з надзвичайно малою перевагою за підсумками трьох кращих дистанцій перемогу святкує Бабич Сергій. Лише 0,18 балів відділили Ласкаржевського Владислава від “путівки” в збірну. Звісно, без лідерів чоловічої збірної конкуренція була значно нижча, але цікаво, що Сергій і Владислав у Черкасах набрали більше балів, ніж Глібов Руслан у Трускавці.

Чекаємо на офіційні результати рейтингу та вболіваємо за нашу збірну. А вже менше ніж за 2 тижні орієнтувальники України знову зберуться – цього разу, щоб визначити найсильнішу команду на Командному ЧУ у Коростишеві.