Виконуюча обов’язки президента Федерації легкої атлетики України, бронзова призерка Олімпійських Ігор, володарка повного комплекту нагород чемпіонатів світу, чотириразова чемпіонка Європи у потрійному стрибку, депутатка Верховної Ради України, Ольга Валеріївна Саладуха жорстко прокоментувала новий обстріл російськими військами об’єктів спортивної інфраструктури України. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook:

“Український спорт вкотре під ударом російських варварів. 

Найстрашніше, що рашисти б’ють по дитячим спортивним закладам. Роблять це свідомо, розраховують на жертви, аби шокувати і деморалізувати українців. 

В місті Дергачі на Харківщині авіабомба влучила у 50-ти метрах від спортивного залу, де в цей час займалися діти. 8 з них були травмовані. 

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

В Одесі внаслідок ракетного обстрілу цілком знищено зал спортивної та художньої гімнастики «Тріумф». На щастя, тренування там завершилося до ворожої атаки. 

І все це відбувається напередодні Олімпійських Ігор в Парижі. В той час як МОК толерує участь там росіян та білорусів під виглядом нейтральних спортсменів.

Кожна ворожа ракета, що влучає в наші спортзали, басейни, спортивні комплекси – це демонстрація, чим є насправді російський спорт. Придатком до кремлівської пропагандистської машини, що обслуговує інтереси путіна і всіма силами працює на війну. 

Світу потрібна нульова толерантність до росіян в спорті. Від найменших локальних змагань до великих міжнародних турнірів. Їх ніде не повинно бути. Принаймні, поки триває війна і поки не виплачені компенсації за руйнування спортивної інфраструктури. 

Боремося за це щодня, долучаємо усіх друзів та партнерів, гуртуємо міжнародну спортивну спільноту навколо ідеї чистого спорту без агресора”, пише Ольга Саладуха.

Ольга Саладуха про розвиток ФЛАУ: Королева має бути красивою

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів