Вже наступних вихідних 4-5 травня на Багамських островах у місті Нассау, відбудеться чемпіонат світу з естафетного бігу.Змагання будуть відбірковими до Олімпійських Ігор у Парижі, а Україна буде представлена у двох естафетах –  жіночій 4х400 та 4х400 мікс.

Українські команди з цього тижня готуються до чемпіонату світу на острові Кюрасао, що в Карибському морі. Члени збірної України  радо діляться фото екзотичних краєвидів і відео зі стадіону.

Зокрема шикарне фото жіночої команди опублікувала Катерина Карпюк, підписавши його “Ukrainian 400m girls”. 

Склад команди й насправді засліплює – обронзова призерка Олімпійських Ігор в естафеті 4х400, й провідна бар’єристка Анна Рижикова, учасниці Олімпійських Ігор і чемпіонатів світу, призерки чемпіонатів Європи Катерина Карпюк і Тетяна Мельник, а також лідерки національного рейтингу Тетяна Харащук та Тетяна Кайсен.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

А ось який підпис додала до цього самого фото Анна Рижикова:

Легка атлетика хоч і індивідуальний вид спорту, але робота у команді буває дуже корисною: вона сприяє розвитку важливих особистісних якостей. Ми знаємо свої сильні сторони, вміємо витримувати відповідальність за свої дії та приймати важливі рішення. Змагання в команді сприяють розвитку вміння працювати заради спільної мети під тиском відповідальності, ділитись кращим та піклуватись один про одного, поступатись або, навпаки, переконувати. Часто доводиться діяти в умовах підвищеної напруги та швидко приймати рішення, що змушує ефективно керувати емоціями.

Короче кажучи, я насолоджуюсь цим цікавим часом з дівчатами, бо після цих змагань більшість сезону буду подорожувати сама і досягати власних цілей”, – пише Рижикова.

Нагадаємо, Карпюк та Рижикова на чемпіонаті світу виступатимуть у складі змішаної естафети 4х400. А жіночу команду 4х400 складуть  Вікторія Ткачук, Тетяна Мельник, Анастасія Бризгіна, Тетяна Харащук та Тетяна Кайсен.

Українці змагатимуться за путівки на Олімпіаду на ЧС з естафет – хто в заявці збірної

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів