Вже цієї неділі, 21 квітня в Анталії відбудеться командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби. У заявці збірної України на ці змагання 14 спортсменів які змагатимуться як на індивідуальних дистанціях, так і в змішаній естафеті. Наша команда вже прибула до Анталії, склад збірної дивиться тут.

Усі змагання проходитимуть на 2-кілометровій кільцевій трасі, розташованій неподалік від виставкового центру Анталії.

У змаганнях серед дорослих на 20 км кожна команда може представити до п’яти спортсменів – три найкращі результати будуть зараховані до командного заліку. У змаганнях молоді до 20 років на дистанції 10 км команди можуть виставляти до трьох спортсменів, причому два найкращі спортсмени з кожної команди приносять залікові бали, завдяки яким і визначатимуть команду-переможця..

Також переможцям та призерам на кожній дистанції буде вручено індивідуальні медалі. 

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Крім, того світова атлетика передбачила грошовий призовий фонд для дорослих команд, які змагатимуться на дистанції 20 кілометрів:

1 місце 15 000 доларів США 

2 місце 12 000 доларів США 

3 місце 9 000 доларів США 

4 місце 7 500 доларів  США

5 місце 6 000 доларів США 

6 місце 3 000 доларів США

Також передбачені окремі премії  у розмірі 50 000 доларів США, за світові рекорди на дистанції 20 км серед жінок та  чоловіків.

Цього року командний чемпіонат світу має особливе значення, оскільки є відбірковими змаганнями до змішаної естафети з марафонської ходьби на Олімпійських іграх у Парижі. Ця дисципліна дебютує на командному ЧС. У змаганнях беруть участь команди з одного чоловіка та однієї жінки, які подолають марафонську дистанцію (42,195 км) на етапах 12,195 км (чоловіки), 10 км (жінки), 10 км (чоловіки) і 10 км (жінки). 22 команди, які фінішують першими, автоматично потраплять у змішану естафету зі спортивної ходьби на Олімпіаді в Парижі.

Оголошено стартові склади учасників командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів