Вже традиційно у третій понеділок квітня в Бостоні відбувся марафон. Він входить до серії мейджорів, в яку також включено  марафони в Токіо, Лондоні, Берліні, Чикаго та Нью-Йорку. Бостонський є  найстарішим марафоном у світі –  цього року він відбувся у 128-й раз.

У жінок головною претенденткою на перемогу вважалася Хеллен Обірі з Кенії, яка виграла Бостонський марафон торік. Хелен виправдала очікування, перемігши у Бостоні вдруге поспіль. Наразі в активі кенійки три перемоги у чотирьох марафонах, у яких вона взяла участь, і класні шанси на олімпійський марафон у Парижі-2024, де вона змагатиметься за медалі вперше.

У Бостоні-2024 переможниця серед жінок визначилася у напруженій конкуренції – Обірі  фінішувала з результатом 2:22:37, лише на 8 секунд швидше за співвітчизницю, переможницю Нью-Йоркського марафону-2022 Шарон Локеді (2:22:45). Хелен змогла відірватися від Шарон  лише на 40-му кілометрі.  Третьою фінішувала ще одна представниця Кенії, чемпіонка світу 2011 та 2013 Една Кіплагат (2:23:21), яка у 44 роки стала однією з найстарших учасниць забігу еліти.

У змаганнях чоловіків події розгорталися за геть іншим сценарієм – лідерство одразу захопив переможець цьогорічного  марафону у Валенсії та володар четвертого найкращого часу в історії Сісай Лемма з Ефіопії. Після 20 хвилин марафону він вийшов уперед і утримував таку позицію протягом частини дистанції, незважаючи на те, що значно знизив швидкість у другій половині забігу. Він фінішував із часом 2:06:17 (4-й показник в історії бостонського марафону). Його співвітчизник Мохамед Еса став другим, фінішувавши на 41 секунду пізніше (2:06:58). Третім прийшов до фінішу переможець Бостонського марафону двох попередніх років Еванс Чебет із Кенії (2:07:22).

12-річна українка на двох протезах пробігла 5 км на Бостонському марафоні

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів