Ярослава Магучіх напередодні ЧС у Глазго: Стрибки це моя пристрасть

Вже завтра, 1 березня, у Глазго стартує чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні. Нагадаємо, Україну на ньому представлятимуть шестеро атлетів. Беззаперечна лідерка команди – чинна чемпіонка світу у приміщенні (2022) та просто неба (2023), стрибунка у висоту Ярослава Магучіх.

Сьогодні українка, разом з іншими світовими зірками, та  президентом Світової легкої атлетики Себастьяном Кое, взяла участь у передзмагальній пресконференції.

Серед питань, які ставили українській стрибунці було і таке – як їй вдалося зібрати стільки титулів у такому юному віці. 

Здається, що я вже так давно виступаю й за спиною стільки досвіду, що люди й справді можуть забувати про те, що мені лише 22 роки. Та я й сама, відверто кажучи, інколи думаю, що старша, – відповідає Ярослава на питання про досить юний вік і можливий тиск на неї. – Але я не думаю про тиск. Стрибки у висоту – це моя пристрасть. І як мені постійно говорить тренерка, Тетяна Степанова, я дійсно люблю те, що роблю, тож насолоджуюся цим, – відзначила Ярослава.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Також запитали про технічні особливості стрибків у висоту, і те, як Ярослава  будує техніку і тактику під час змагань.

Так, насправді стрибки це в першу чергу технічний вид. Цього року ми з тренером вирішили дещо змінили розбіг.  І як показують два турніри, де я змагалася цього року – це працює. До того ж після змагань ми з тренером завжди розбираємо помилки й дивимося, куди рухатися далі, – розповіла Магучіх.

Змагання зі стрибків у висоту серед жінок відбудуться в Глазго вже у перший день, 1 березня. Початок о 21:41 за київським часом. Нагадаємо, окрім Ярослави Магучіх змагатиметься за медалі чемпіонату світу у приміщенні ще одна досвідчена українка – Юлія Левченко.

Ольга Саладуха: Розраховуємо на медалі  у Глазго

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів