Вже післязавтра, 1 березня, у Глазго стартує чемпіонат світу з легкої атлетики у приміщенні. Україну на ньому представить маленька, але потужна команда. Стрибуни у висоту: Ярослава Магучіх, Юлія Левченко, Андрій Проценко, Олег Дорощук. Багатоборка Юлія Лобан та бар’єристка Анна Плотіцина. Українці вже знаходяться у Глазго – фото поділилася у сторіз Юлія Левченко.

А сподіваннями від виступу нашої команди на чемпіонаті світу у приміщенні поділилися в.о. президента ФЛАУ Ольга Саладуха та головний тренер збірної України з багатоборства Олексій Касьянов у програмі “Коло спорту”  на каналі “Дім”.

Я розраховую на медалі. І не лише я – всі наші вболівальники, вся наша команда. Бажаю всім успіхів. Для когось це буде як підготовка до Олімпійських ігор, випробування себе у команді лідерів, якось себе обкатати – це дуже важливо. Наприклад, я дуже радію за нашого молодого стрибуна у висоту  Олега Дорощука, який гарно себе проявив цього сезону – 2,30 це гарний результат! – каже очільниця ФЛАУ.

Водночас Ольга Валеріївна зазначила, що склад команди міг бути більш потужним. Однак стрибунка Марина Бех-Романчук і штовхальник ядра Роман Кокошко пропускають змагання, на користь підготовки до Олімпіади.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

 Роман Кокошко і Марина Бех це лідери, які могли підсилити команду, але зараз треба їм обом зробити перерву відновитися, підлікуватися, і сконцентрувати сили на підготовці до Олімпійських Ігор. Пропустити чемпіонат світу і класно виступити  у Парижі – це пріоритет, – зазначила Ольга Саладуха.

Головний тренер збірної України з багатоборства, бронзовий призер чемпіонату світу з десятиборства, Олексій Касьянов, розповів чого очікує від своєї підопічною Юлії Лобан. Нагадаємо цієї зими киянка виконала норматив МСМК і показала один з найкращих результатів сезону в світі у п’ятиборстві.

Юля талановита молода атлетка як прогресує з кожним роком, і якщо все складеться, якщо вона зможе на цих змаганнях всі дисципліни до купи зібрати – вийде дуже гарний результат! – каже Олексій Касьянов. 

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів