додому Новини

Марина Ковтунова друга на чемпіонаті АБАФ – попереду лише Топіч

17-річна маріупольська стрибунка у висоту Марина Ковтунова привертає до себе увагу не лише результатами і вродою, і й тим фактом, що тренується в одній групі зі світовою лідеркою Ярославою Магучіх, чиї високі результати лунають на всю планету.

Торік, тоді ще 16-річна Кровтунова, виграла чемпіонат Балканських легкоатлетичних федерацій U18, посіла 8 місце чемпіонату Європи  U20 та стала переможницею змагань, які проходили у позаконкурсній програмі “Діамантової ліги”. 

Цього року Марині виповнилося 17, і вона почала зимовий сезон з перемоги у Німеччині. А днями у складі збірної України виступала на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій серед юніорів у приміщенні.

Фавориткою у змаганнях жінок була бронзова призерка чемпіонату Європи й фіналістка чемпіонату світу сербка Ангеліна Топіч, яка і перемогла з результатом 1,85.

Марина з другої спроби повторила свій найкращий результат сезону – 1,82. А далі намагалася оновити особистий рекорд (нині він складає 1,84) і перенесла планку на 1,85. Цього дня планка встояла. Однак і срібло потішило молоду українську висотницю:

“Сьогодні срібло на балканському чемпіонаті! Дякую всім за все! Тепер час працювати!” – так підписала своє усміхнене фото з нагородою маріупольська легкоатлетка.

Також у секторі стрибків у висоту представляла Україну на чемпіонаті АБАФ  Анастасія Волкова –  з новим РВ 1,78 вона посіла п’яте місце.

16-річна Марина Ковтунова вперше в сезоні підкорила 1,84