Київська багатоборка Юлія Лобан торік тричі набирала понад 6 тисяч очок у семиборстві, і виборола срібло Всесвітньої Універсіади в Китаї. Новий рік 23-річна атлетка розпочала з перемоги у Таллінні на міжнародному турнірі Lasnamäe Kergejõustikuhall, Tallinn, більше того на змаганнях оновила кілька особистих рекордів в окремих видах, показала РВ за сумою очок, і виконала норматив МСМК!

Хоча, як розповіла Юлія в інтерв’ю ФЛАУ,  розпочинався рік не дуже позитивно – через проблеми зі здоров’ям не змогла взяти участь у запланованих турнірах, де мала виступати в окремих видах. Однак виграла командний чемпіонат України (4378), а нині тріумфувала в Талліні, де мотивацією було потрапляння на чемпіонат світу у приміщенні в Глазго. Набрані 4537 очок наблизили Лобан до цієї мрії.

Результати по видах:

Біг 60 з/б – 8,56

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Стрибки у висоту – 1,76 РВ

Штовхання ядра – 15,24

Стрибки у довжину – 6,11 

Біг 800 метрів –  2:18,44 РВ

Відзначимо, що результат Юлії Лобан нині четвертий у світовому топ-листі, і це впевнена заявка на березневий чемпіонат світу!

“Перед заключними 800 метрами до мене підходить Олексій Касьянов (нині головний тренер збірної України з багатоборств прим.ред) і каже, що якщо пробіжу за 2:19, то виконаю міжнародника й серйозно збільшу шанси потрапити в Глазго. Але ви розумієте, що для мене значить розміняти 2:19?! Проте одним вистрілом я могла вбити одразу трьох зайців – перемогти, збільшити шанси на участь у чемпіонаті світу до максимуму й виконати МСМК, – розповіла Юлія Лобан преслужбі ФЛАУ, – Розуміючи це, я на останніх 150 метрах вийшла на другу доріжку, заплющила очі й побігла просто якимись двометровими кроками в спини дівчатам попереду, адже 2:20 мені нічого не гарантували. На фініші я так «пірнула», що люди думали, я в тій доріжці так і застрягну. А ви б чули підтримку! Й від Олексія Касьянова, й від Олени Ступаченко, й від інших українців. Тренерка взагалі кричала так, що здавалося, ніби вона біжить слідом”

Багатоборка Юлія Лобан отримала дві травми у перший день Універсіади, однак виборола срібло – коментар спортсменки

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів