Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Спекотний Будапешт продовжував казку Чеміпонату світу і в понеділок, але дозовано – 3-й змагальний день мав лише вечірню сесію. Але незважаючи на це редакції ЖА цього було достатньо!

Для української збірної понеділок став на 100% результативним. Обивді українки, Анна Рижикова та Вікторія Ткачук, виконали завдання мінімум та пройшли до півфіналу 400-метрівки з бар’єрами. Вікторія у своєму кваліфікаційному забігу фінішувала 2-ю, відразу за своєю колегою по тренуванням Фемке Бол (цього разу без падінь), з результатом 55,05 – коментарі тут. Анна ж стала 3-ю в іншому забігу з дещо кращими секундами – 54,70, показавши при цьому ідеальну техніку проходження всіх бар’єрів. Як результат обидві мають велику превелику Q та вже готуються до півфіналу, який відбудеться у вівторок!

Фемке і Вікторія вітають одна одну

Ну і перейдемо до інших родзинок третього дня, а саме жіночої 100-метрівки, яка супроводжувалась бурхливими емоціями та сльозами ще на рівні півфіналів. Справа в тому, що наша давня знайома полячка Єва Свобода додумалась стати 9-ю, але з ідентичним часом з британкою Діною Ешер-Сміт – 11,01. Далі були сльози, багато сліз, аж ось орг комітет прийняв рішення допустити до фіналу 9-х учасниць. І знову були сльози, але сльози радості! ЖА також плакали всією редакцією…

Сам же фінал пройшов під аккомпонемент вже знайомої нашим читачам американки Ша’Каррі Річадсон, яку більше знають як “Ноготочки“. Тож Ноготочки розібралася з Шерікою Джексон та Мамою-Ракетою, обидві з Ямайки (якщо ви ще не запам’ятали мова йде про Шеллі-Енн Фрайзер-Плайс) та принесла США другу золоту нагороду в найкоротшому спринті. Більше того, Ша’Каррі ще й оновила рекорд чемпіонатів – 10,65, у ямайчанок 10,72 та 10,77. Єва Свобода покращила свою позицію та фінішувала 6-ю – 10,97


Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Важлива інформація. Шеллі-Енн Фрайзер-Плайс не завжди була Мамою-Ракетою. Логічно, що до народження дитини, ямайська спринтерка гордо називалась Pocket-Rocket (Кишеньковою Ракетою), через її невисокий зріст 1,52 см та шалену швидкість.


Традиційне фото з таблом

Перемістимось на кілька годин назад, і дізнаємось, що там ледь не сталося непоправне – скандинавського короля бар’єрної 400-метрівки, рекордсмена світу Карстена Вархольма хотіли дискваліфікували, увага!, за проніс атакуючої ноги не над бар’єром, а збоку від нього (невже так можна було?)!

Як повідомляє італійська Gazzetta протест був поданий саме представниками італійської збірної, адже у випадку дискваліфікації норвежця, його місце у фіналі мав би зайняти Алессандро Сібіліо. Але після перегляду відео протест був відхилений, і Вархольм з найкращим результатом півфіналу 47,09 продовжує свій шлях до золота. 

Пощастило, що на бар’єрах ще немає лазерів… 

Третій до ряду титут Чемпіона Світу здобув американець Гранд Холловей на 110 метрів з бар’єрами – ви лише подивіться на його зразкову статистику! Також читайте аналіз фіналу на 110-метрівки від провідного фахівця з бар’єрного спринту України Сергія Копанайка за цим посиланням.

Бар’єрний король

А завтра на нас чекає ключова легкоатлетично-журналістська подія чемпіонату – медіа рейс, де збірну ЖА представлятимуть Ольга Яроцька (срібна призерка медіа рейсу ЧС 2017), та Ольга Діхтяр (завжди заряджена на перемогу)! Треба вболівати! 

І ще декілька фото моментів зі стадіону:

В диску також була запекла та цікава боротьба
Емоції
А ми знаємо, що ти робив на 6-му бар’єрі!
Дівчата, груди вперед!
Хто чемпіон? Я чемпіон?
Степан!!!

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвику української легкої атлетики!