Дві українки сьогодні вийшли до півфіналу чемпіонату світу на дистанції 400 з/б. Вікторія Ткачук зробила це з другого місця в своєму забігу, поступившись лише зірковій колежанці Фемке Бол. Одразу після виступу Ткачук дала коментар Жорсткій Атлетиці.

Як прокоментуєш свій забіг, здалося, що на останньому бар’єрі була якась проблема?

Як здалося, так воно і було. Насправді були помилки, але не такі критичні, як  могло бути по сезону. Загалом програму максимум  виконала – з великою Q друга в забігу, так як і планувалося. Трішки хотілося б пробігти краще по часу. Але сталося, як сталося. Будемо працювати далі, щоб таких помилок у півфіналі не було.

З Фемке Бол домовилися хто буде першим, а хто другим?

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Мені здається, з нею неможливо домовлятися (сміється – прим.ред). Ми побажали одна одній удачі. Ми хвилюємося одна  за одну, тому що ми разом тренуємося, і знаємо одна про одну трохи більше ніж інші. Тому це трішки додає нам розуміння ситуації, і трішки більше, або менше хвилювання. Але обійшлося без падінь, це вже добре!

Ти якось підтримала Фемке після падіння в фіналі естафети?

Коли я це побачила – одразу їй написала, чекала її відповіді, і коли вона написала що в порядку – я заспокоїлася.

Було видно, що сьогодні на старт ти вийшла дуже вмотивованою – було особливе налаштування?

Ми з Анею не в тому статусі, щоб виходити на змагання “на розслабоні”. Тим паче це відповідальні змагання, ми не можемо собі дозволяти не бути сконцентрованими. Тому ми просто були налаштовані на прохід далі, і нам це вдалося.

Мала сьогодні особливу підтримку на трибунах? 

Я сподіваюся моя мама встигла на трибуни, вона стояла сьогодні зранку на кордоні. Зараз дістануся телефону і дізнаюся, чи тут вона. 

Напередодні Чемпіонату світу ви з тренером працювали над спринтом, чи дала ця робота результат, на який ви очікували?

Це я почекаю відповіді від тренера. По моїм відчуттям я зробила деякі помилки, які завадили мені добре пробігти. Над спринтом ми працювали, щоб якомога швидше починати першу половину дистанції. Це одна з частин підготовки, і я сподіваюся, що ми рухаємось в правильному напрямку. 

Доречі, у мікст-зоні ЖА зустріла Ясмані Копелло,  з яким Вікторія Ткачук  тренувалася у 2020-2022 р.р. у італійського тренера Массімо Матроне, і попросила сказати кілька слів про нашу бар’єристку:

Я зустрічав її тут. Вона мені майже як сестра, я дуже люблю Вікторію та й Анну також. Ми як сімʼя! – сказав Ясмані Копело про Вікторію Ткачук

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвику української легкої атлетики!

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів