Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Складні, мальовничі чи чергове тренування перед сотнею? Говоримо з переможцями Skole Ultra Тrail 2020. Для когось 50 км – це наступна точка після марафону, а для переможця Skole на цій дистанції – це звичайне тренування)
Максим Багінський та Ольга Донченко, поділились з нами – як їм дистанція, чи вистачало КП на маршруті та чи допомагають палиці під час забігу в горах. Ну і, звісно, які вони, осінні Карпати?


“Моє враження про трейл – супер. Дуже сподаболась місце стартового табору – ночував прямо там в палатці біля озера і це було круто. Щодо організації жодних питань – все добре. Розмітка була, як на мене, хороша і доволі зрозуміла, навіть враховуючи лабіринти через болдери Острова Пасхи і скелі Довбуша, хоча один раз я пропустив поворот – але це було через мою неуважність. Чув коментарі про замалу кількість КП, але, я думаю, що їх було достатньо, а головне з заявленою їжею і водою, приємним бонусом для мене була наявність ізотоніку на КП. Певно, єдиним мінусом, що я можу придумати є мала кількість краєвидів – в основному вони були доступні тільки на горі Лопата, але не варто чекати іншого коли ти бігаєш лісистими схилами Бескидів.


Перемагати я не планував. Головний для себе старт сезону – 100км на Букомилях відбіг тільки місяць назад і після цього серйозно не тренувався, просто відновлювався, більше тижня катався на велосипеді від Києва до Закарпаття і взагалі не бігав – так що ніякої “підводки” до старту не робив. Коли реєструвався бачив в списках Вову Ханаса і Анатолія Новака, тому моїм планом було забігти на третє місце.
Під час самого старту спочатку я сумнівався що і це вийде, бо підйоми давались важче, ніж зазвичай – по суті мене врятувало те, що я в останній момент все-таки вирішив брати палки. А от вниз біглось дуже добре, що дивно, бо це моя слабша сторона – нажаль, я замало бігаю в горах, а в Житомирі-Києві затяжні швидкісні спуски нормально не потренуєш. До 32го кілометру лідери бігли доволі близько – я був то третій, то перший, то другий, але потім вдалось вирватись вперед і я вже не бачив нікого за собою. Враховуючи, що попереду був довгий спуск до останнього КП, який я біг классно і просто кайфував, з’являлось все більше і більше впевненості в перемозі. Залишивши останнє КП і починаючи довгий, крутий підйом на гору Лопату, без видимих бігунів з моєї дистанції за спиною я сподівався, що перше місце, це тільки питання часу, тим паче мій переслідувач Дмитро Мельников був без палок – те, що було важко мені, йому було важче в 2 рази. Доречі, я думаю, саме через відсутність палок Дмитро, який біг дуже потужно, пропустив на друге місце Анатолія Новака – як він мені розповідав це сталося саме на Лопаті. Ну а далі дуже цікавий спуск з технічними відрізками, родзинка трейлу – мутне джерело зі стоячею водою і п’явкою… і купання в озері на фініші!”
– говорить Максим.

Ольга ж навпаки насолоджувалась краєвидами, а палки були майже не потрібними: “Вперше бігла Skole Ultra Trail. Друзі дуже багато розповідали за трасу. Дійсно, вона дуже бігова та мальовнича. Палками майже не користувалась, єдине місце – це гора Лопата, наприкінці дистанції. Без них там важко. Зі старту відразу зайняла лідируючу позицію та до самого фінішу, залишивши суперниць далеко позаду. Бігла з хлопцями десь до 20км, розмовляли. Люблю критику та завжди до неї прислуховуюсь. Так ось, дуже багато корисної інформації щодо свого бігу я почула, поради і таке інше. З ними було дуже цікаво, але прийшлось залишити, тому що я завжди на другий половині дистанції прискорююсь, бо починаю дуже обережно. Останні 30км я бігла сама, насолоджуючись осіннім лісом та затишними стежками. Загалом старт дуже сподобався.
Наступний мій трейл – Fun Karpaty Dynafit Trail, дистанція 57км. Цього року я взагалі не виступала на асфальті. Влітку, вперше в житті я приїхала до Карпат і зрозуміла, що це моє, назавжди! В планах ще є закінчити лігу Ukrainian Trail League. Залишився один із чотирьох стартів – Wet Hills. Мабуть, на цьому і зупинюсь, але це не точно!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Забіги, як і гори бувають різними. Літо пройшло, а значить почався новий стартовий сезон 2020 для шосейних бігунів. Можливо хоч восени старти будуть в офлайні, ви вже встигли собі щось запланувати? Пишіть в коментарях, чи планує хтось бігти трейли в Карпатах цієї осені, та чи маєте хоч якісь офлайн старти до кінця року.

Foto by: Kudinov Kirill