Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

З 15 по 24 серпня вже вдруге відбувся Всеукраїнський Ультрапробіг Єдності «СТАЛЕВИЙ ГАРТ 2020», під час якого учасники подолали дистанцію у 500 км за 10 днів. Старт пробігу проходив у Дніпрі, а фініш – в Києві на День незалежності.

Маршрут та час проведення пробігу:

Дніпро – Кам’янське – Кременчук – Світловодськ – Чигирин – Черкаси – Канів – Трипілля – Київ

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Організатор пробігу: Queen & Trek King Club.

Склад команди:

Андрій Ткачук – чемпіон та рекордсмен України з добового бігу, входить в топ-10 світу);

Володимир Сковородка – рекордсмен Книги рекордів України, перший в Україні пробіг марафон у повному бойовому спорядженні пожежного;

Микола Перехожук – ультрамарафонець та трейлраннер;

В’ячеслав Панасюк – ультрамарафонець-любитель;

Віктор Гребельський – ультрамарафонець-любитель.

Супроводжувала бігунів Олена Шевченко – майстер спорту, чемпіонка та рекордсменка України з добового бігу.

Учасники ультрапробігу Володимир Сковородка (на фото – ліворуч) та Андрій Ткачук (на фото – праворуч) – охоче поділилися своїми враженнями.

Володимир Сковородка

Біглось набагато краще, аніж минулого року… На 100% легше! Фізично краще, бо вага у цьому році на 5 кг менша. А морально легше, бо вже знав на що йду, а крім того біг без травм (в минулому році запалення ахілу, надкісниці, біль в колінах).

Маршрут, як на мене – цікавіший, адже пробігали було багато міст та місцевостей в яких раніше не бував. Особливо вразив Дніпро своїми розливами, островами та мальовничими схилами.

Підтримка як і минулого року гарна! Дуже приємно було, коли приєднувалися бігуни, які долали разом з нами значну частину етапу. Наприклад з Дніпра до Кам’янського з нами пробігло троє бігунів. Багато долучилось бігових друзяк в Кременчузі та Черкасах.

Чи хочу пробігти втретє? Ще подумаю, скажу за два тижні до самого пробігу!)

Що б порадив тим, хто хоче спробувати пробігти Сталевий гарт-2021? Перш ніж взяти участь у такому багатоетапному ультрамарафоні – побігати декілька років ультрамарафони: 100 км, 100 миль. І тоді зрозумієте чи воно Вам потрібно! Інакше – радив би не бігти зовсім! Але якщо є величезне бажання – готуйтеся відповідно! Найбільший виклик один – добігти до фінішу!

Андрій Ткачук

Мені біглось дуже легко, бо з таким повільним темпом я вже не бігав роки! Іноді додатковим фактором впливу була спека. Маршрут теж пролягав по-різному: як через цікаві та визначні місця, так і доволі нудними дорогами. Важко спланувати маршрут так, щоб завжди на ньому було щось цікаве та нове.

Особисто для мене було тільки психологічно важко прокидатися рано вранці, бо за останні місяці графік життя змістився кардинально у бік пізнього сну та пізнього прокидання вранці. Чи встигав відновлюватись до ранку? Та я не встигав втомлюватись… А от хлопці в команді проявили характер і, незважаючи на усі труднощі, які виникали, таки вдало подолали всю дистанцію!

Найбільше нам ускладнювали життя спека та автомобілі, які рухались на зустріч. Щоб максимально зменшити контакт із сонячним промінням, доводилося дуже рано прокидатися, тому я не дуже встигав відіспатися.

Про інші ультрамарафони-багатоденки на кшталт Transapline Run, ще не думав, а от про шести чи десятидобові змагання – вже давно подумую…

Що б порадив тим, хто хоче пробігти Сталевий гарт-2021? По-перше, багато тренуватись. По-друге, бути готовим до командної роботи. По-третє, знову багато тренуватись. По-четверта, бути готовим прокидатись дуже-дуже рано та бігти під палючим сонцем. І ще – налаштувати себе на 100500 мільйонів фоточок навіть тоді, коли тобі зовсім не до цього…

В рамках Ультрапробігу Єдності «СТАЛЕВИЙ ГАРТ 2020» учасники проводили збір коштів для фонду Повернись живим. Мета: зібрати 600 тис. грн. для купівлі мобільних комплексів спостереження для українських воїнів. Долучитися до кампанії можна на Kind Challenge.

Крім того, Андрій Ткачук збирав кошти для Благодійного фонду Таблеточки, який підтримує дітей з онкозахворюваннями в Україні, долучитися до кампанії можна також на платформі KIND Challenge.

Перший Всеукраїнський Ультрапробіг Єдності «СТАЛЕВИЙ ГАРТ» відбувся у 2019 році. Тоді маршрут бігунів пролягав з Ковеля до Києва через Луцьк, Рівне, Житомир та Ірпінь. У ньому взяли участь Олена Шевченко, Ігор Саханда та Володимир Сковородка.

Фільм про СТАЛЕВИЙ ГАРТ-2019 дивіться за посиланням

Фото у матеріалі: з Фейсбук-сторінки “СТАЛЕВИЙ ГАРТ 2020”