Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Дарина Слобода на правах господарки змагань захопила лідерство в індивідуальному заліку командного чемпіонату Європи з багатоборства після першого змагального дня та 4 видів програми. В двох з них Дарина оформила перемоги, 1.78 м в секторі для стрибків у висоту та 14.03 в ядрі, які вона підкріпила високими результатами в бар’єрах та 200-метрівці, забезпечили їй суму в 3589, що на 34 бали більше від суми її найближчої переслідувачки француженки Марійке Есселінк.

Варто відзначити, що Дарина дуже рівно пройшла всі види і в кожному з них була дуже близькою до власних особистих рекордів, що видно з таблиці. Про те, незважаючи на таку “щільність” результатів, самокритична Дарина лишилась не зовсім задоволеною деякими результатами.

Вид PB Луцьк Примітка
100 з/б 14.07 14.05
Висота 1.82 1.78
Ядро 14.07 14.03 SB
200 24.70 25.19 SB

Жорсткій Атлетиці пощастило поспілкувалася двічі з проміжною лідеркою ЧЄ з багатоборства.

Дарино, що розповіси по першим двом видам. Які найсвіжі враження, що ти скажеш про бар’єри?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Я повторила майже сота в соту свій особистий рекорд, який у мене був в Гетцісі в кінці весни, я вважаю, що це непоганий результат. Сьогодні нічого поганого після бар’єрів і стрибків у висоту немає, мені вдалось зібратись на спробі 1.78, але це все-одно не найкраща моя висота в сезоні, я готова стрибати і зараз на даний момент, навіть сьогодні – вище.

А що не вдалось на висоті?

Є невеличкі проблеми в технічному плані, десь було трошки близько, якісь дрібниці просто мене відділили від висоти 1.81.

Після фінішу останнього виду першого дня ми продовжили розмову.

Як тобі 200 м, все вийшло так як ти планувала, чи щось не вийшло?

Важко себе оцінювати, трошки маю проблеми в цьому сезоні з 200-метрівкою, але це тимчасово, тому що мій особистий рекорд 24.70. Після цього особистого рекорду я вже, напевно, два роки не можу розміняти рубіж 25 секунд. Причина, можливо, що ми просто зробили акценти на інші види. Наприклад, у мене особистий рекорд зі стрибків у висоту, а також на багато секунд покращила свій особистий результат на 800 м. Я маю достатньо високий результат, і  думаю, що 2 секунди це також є суттєве покращення на цій дистанції. Якщо проаналізувати висоту, то від хорошого результату мене відділяли якісь дрібниці, але все ж таки з ними я не впоралась, і це не дало мені показати гарні стрибки.

Я дуже прискіплива до себе, якщо чесно. 3 см не вистачило до PB в ядрі, але це насправді не так принципово, тому що один метр у ядрі це лише 60 очків, а ці кілька сантиметрів майже не мають ніякого значення. Я сподіваюсь, що мені в цьому сезоні вдасться набрати ще кращу форму.

Ти була на турнірі у Гетцісі, власне одному з найпрестижніших, на який багато хто мріє потрапити з багатоборців, які враження від такого турніру?

Я просто відкриваю для себе нові грані куди я можу рости ще, ще вище. Бачу своїх суперниць, і завжди з кожного нового змагання виношу для себе щось корисне.

Дарино, а на тебе не тисне, що ти на чолі, що ти лідер?

Ні, на мене це не тисне, мене це навпаки стимулює показувати ще кращий результат.

Два роки тому Україна виграла в Таллінні командний залік. Зараз немає такого відчуття, що Естонія приїхала, щоб повернути борг?

Та ні, цього не відчувається, але я думаю, що на нашій землі удача буде на нашій стороні, може завтра ми нарешті виконаємо те, чого нам не вистачало сьогодні.

Дарино, твоя молодша сестра Марія також є багатоборкою, ви тренуєтесь разом?

Насправді ми тренуємось в різний час, але  в одного тренера, в Олени Василівни. Поки розділяємо свої тренування, адже вона ще юна багатоборка і наші тренування суттєво відрізняються.

Хто сильніший у цьому віці, хто буде лідером Даша чи Маша?

Я думаю, якщо в п’ятиборстві, то рік тому набагато сильнішою була моя сестра, але зараз для неї не дуже вдало склався цей рік. Взагалі бачу в неї дуже високий потенціал і вважаю її навіть перспективнішою, ніж я, тому – час все покаже.