Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

26 травня місто Дніпро стало господарем 4th Interpipe Dnipro Half Marathon – великого спортивного свята міжнародного рівня, організатором якого є компанія Run Ukraine і яке вже стало традиційним та одним із найбільших в Україні. Цьогоріч участь у заході взяли 4 397 учасників із 11 країн світу, що на 1 565 осіб більше, ніж минулого року. Підтримати їх зібралося майже 9 000 глядачів – жителів та гостей міста!

Перемогу на основній дистанції з перевершенням рекордів траси здобули кенійські атлети Санг Бернард Черуійот 1:04:54 (мінус 1 хвилина і 30 секунд від минулорічного рекорду Ігоря Гелетія) та Кімелі Дейзі Джепту – 1:14:12,7 (цей результат буквально на 0,2 секунди перевершив минулорічне рекордне досягнення Дар’ї Михайлової – 1:14:12,9). Цікавим є факт, що ці атлети цьогоріч також були переможцями 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon. На дистанції 10 кілометрів із результатом 35:46 перемогу здобув Олександр Набока, а у жіночому заліку з результатом 39:02 – дворазова переможниця Interpipe Dnipro Half Marathon Анна Печко.

На півмарафонській дистанції у чоловіків конкуренція розгорнулась між чотирма атлетами, які довгий час трималися лідируючою групою. Серед них українці Ігор Порозов та Роман Романенко, які після 18-го кілометра дещо відстали від кенійського дуету Санга Бернарда Черуійота і Франкліна Нгелела Кейтані. Останні й розігрували золоту нагороду. Вже на фінішній прямій високий темп взяв Санг Бернард та без особливих проблем став переможцем із оновленням рекорду траси. Франклін фінішував другим – 1:05:03. Бронзова нагорода дісталась українцеві Роману Романенку – 1:06:01, який днем раніше здобув бронзову нагороду на Чемпіонаті України з бігу на 10000 метрів, Ігор Порозов став четвертим із часом 1:06:09.

На прес-конференції після фінішу переможець Санг Бернард Черуійот поділився своїми враженнями:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Я дуже радий вдруге перемогти в Україні. Сьогоднішні змагання дуже сподобались, траса надзвичайно сприяла бігу і погода була чудова. Окремо хочу подякувати вболівальникам, які підтримували протягом дистанції.

За два дні в Дніпрі вдалось подивитися місто та познайомитись із культурою та людьми.”

Боротьба між жінками була менш запеклою. Одноосібне лідерство захопила Кімелі Дейзі Джепту з Кенії. Вона без боротьби з боку суперниць здобула перемогу з оновленням рекорду траси 1:14:12,7. Друге та третє місця посіли представниці України: срібло у Катерини Карманенко – 1:17:33, бронза дісталася Тетяні Вернигор – 1:17:47.

Кімелі Дейзі Джепту також залишилася задоволеною і часом, і перемогою:

“Я була рада повернутися в Україну, мені тут дуже подобається. Люди надзвичайно гостинні і завжди гарно мене приймають. Вчора навіть вдалось побувати на екскурсії містом.

Що стосується змагань, вони видались не складними. Дуже часто доводилося бігти наодинці й сьогодні я не відчувала конкуренції. Буду дуже рада повернутися в Україну для участі в змаганнях!”

Основне фото Оксана Модієвська