Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже за кілька днів стартує проект Trail the World організований Легкоатлетичним порталом Жорстка Атлетика спільно з громадським об’єднанням «Экстремальная Атлетика» (Казахстан) за сприяння Podium Sport Media Group. Амбасадори з України – Оксана Рябова та Олександр Скороход вирушають до спекотного Казахстану, аби взяти участь у TENGRI ULTRA “Марафон Великой Казахской Земли”.

Як же Оксана та Олександр готувалися до гонки? Що очікують від старту та поїздки до Казахстану?

Оксана Рябова:

В Казахстані ще не бувала. Лише коли працювала в Китаї то була в провінції, що межує з Казахстаном. А ще – в мене є знайомі, які колись жили в Казахстані. Від них я трошки чула про гори, які там знаходяться, величезні степи і думка побувати саме в цій частині Азії в мене з’явилася давно. Чула про кочові народності (власне дуже б хотілося побачити справжню юрту), кумис, Байконур і гори зі степами… Але – без подробиць. Тож з нетерпінням чекаю можливості дослідити цю країну!

В цьому сезоні – концентруюся на довгих ультра з великим набором висоти, тож старт не є для мене основним. Втім, дуже цікаво буде перевірити свою швидкість, оскільки дистанція, яку бігтиму – 70 км з усього 2400 м набору. Щоправда, організатори зазначають про технічні спуски і підйоми – впевнена, буде цікаво!
Підготовка зараз йде на дистанцію 115 км, тож мала об’єми з непоганим набором висоти в горах і робила трошки темпових для швидкості. В степу ще не бігала.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Бігтиму в своїх улюблених кросівках Hoka One One Speedgoat2. Візьму пояс Naked running band, куди все основне спорядження чудово поміщається, і гелі та ізотонік від  Nutrixxon. На пунктах харчування, як правило, їм банани та апельсини.

Мені завжди цікаво відкривати для себе нові локації, нові країни, інший рельєф. До того ж цей старт організовується як триденний фестиваль з культурними особливостями, думаю буде дуже цікаво. Нові знайомства і вікенд далеко від цивілізації на природі – це те, що я даже люблю! І, вдячна моїм ногам, які заносять у такі пригоди!

Олександр Скороход:

Я народився в Казахстані у містечку Приозерськ, на березі озера Балхаш. Мій батько військовий і до самого розпаду СРСР у 1991 році ми жили там. Повернулися в Україну, коли мені було 6 років. З дитинства в Казахстані лишилося не так і багато спогадів, хоча дуже добре пам’ятаю люті морози і вітер взимку, спекотне літо, скорпіонів, а ще – як носили з татом додому питну воду в каністрах – її привозили в бочках. Пам’ятаю великі степові простори, широке, мов море, озеро Балхаш – протилежний берег якого не видно на горизонті… Оскільки Приозерськ на той час – був “закритим” військовим містечком, в ньому жили в основному росіяни, українці, білоруси… Звісно, мені надзвичайно цікаво повернутися через стільки років у країну, де народився.

Через травму, на жаль, мій біговий сезон розпочався пізно – тільки навесні знову почав бігати. Тому, цей старт для мене буде першим у сезоні 2019. Дистанція 35км з невеликим набором і, загалом, ідеально вписується у мій план підготовки до Чемпіонату світу, який пройде вже за місяць в Португалії. Тижневі об’єми поки невеликі, тож буде цікаво перевірити наскільки «набрав форму» за ці кілька весняних місяців.

Бігтиму у кросівках Dynafit Alpine Pro – вони “швидкі” та гарно пристосовані до різноманітного рельєфу дистанції (асфальт, грунт, пісок, каміння). Мені зручно бігати з наплічником –   тож візьму свій Ultimate Direction. Харчування-гідратація – це гелі й ізотонік (Nutrixxion), на пунктах харчування поповнюватиму запаси води. Для мене частою проблемою раніше були судоми – тож беру з собою ще магній від Nutrixxion. Хоча й сподіваюся на гарну розмітку – вже завантажив трек й перевірятиму свої Suunto9 в «польових» умовах. Прихоплю також з собою Blackroll – з початку процесу реабілітації після травми це інструмент, яким користуюся практично щодня.

Насправді, про старт Tengri Ultra дізнався ще в 2017 році. І десь на підсвідомості вніс у свій wishlist стартів, які колись пробіжу. Дуже радий, з того, що все склалося і цього року потраплю на Tengri! Певен – це буде незабутня пригода!

Слідкуйте за мандрівкою наших амбасадорів!
Let’s trail the World!

Партнери проекту “Trail the World“: