Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Погодьтеся, відзначати тих, хто цього заслуговує – справа приємна і почесна. «Жорстка Атлетика» за традицією цілісінький рік пильнувала і вболівала за усіх без винятку українських «жорсткоатлетів», які наполегливо йдуть до мети, не бояться викликів, віддаються спорту на повну і не зупиняються на досягнутому, за тими, хто є взірцем і мотиватором для інших. Тепер передаємо цю справу вам, наші читачі, ваш час – час заохотити і змотивувати цих атлетів на нові здобутки та перемоги!

Редакція ЖА пропонує вам 4 карколомні номінації, до яких потрапили найзавзятіші, найстабільніші, найвідчайдушніші і найбільш безкомпромісні атлети 2018 року. Ми хочемо звернути вашу увагу на тих атлетів, які на погляд редакції ЖА просто не заслуговують залишитись непоміченими поціновувачами «королеви спорту». Голосування триватиме до 31-го січня. А за його підсумками ми оголосимо переможців, які отримають приємні сюрпризи від ЖА та титульного спонсора цьогорічного конкурсу компанії Blackroll Ukraine.

Слово за вами!

♦ Небувалий прорив року 

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Мар’ян Закальницький, спортивна ходьба – 3 години і 46 хвилин під палючим сонцем серпневого Берліну – саме така була ціна золотої медалі Чемпіонату Європи (на дистанції 50 км с/х), яку Мар’ян здобув, випередивши олімпійського чемпіона. Крім того, у активі атлета срібло Командного чемпіонату світу зі спортивної ходьби (у команді). Та головне – це справжній прорив на міжнародній арені для 24-річного спортсмена… І далі буде, Мар’ян обіцяв!

Олександр Соколов, спринт – людина, яка зуміла внести неабияку інтригу до боротьби на найкоротших дистанціях чемпіонатів України-2018! Як результат – перемога на зимовому ЧУ, срібло та рекорд України U23 (10,17) влітку, 5 місце у складі естафетної команди на ЧЄ у Берліні! Прорив дуже стрімкий і, як не банально звучить, – швидкісний! Та, звичайно, вартий вашого голосу!

Катерина Табашник, стрибки у висоту – справжня заявочка про себе на висотах європейського і світового рівня. Купа особистих рекордів за 2018 рік, потрапляння у топ-5 на першості континету та фантастичний аккорд року на висоті під 2 метри (1,98). Ця дівчина точно знає ціну кожного сантиметру і неухильно йде до мети!

Валерія Іваненко, метання молота – додати за рік 4 метри у метанні дорослого снаряду та майже 8 у метанні 3-кілограмового – як вам такий прогрес? І хоча у 2017 Валерія вже заявила про себе сріблом на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, 2018-ий по праву можна назвати «проривним»: золото  юнацької Олімпіади та чемпіонату Європи U18 з рекордами змагань, а на додачу триразове оновлення юнацького рекорду України!

Небувалий прорив року

  • Валерія Іваненко (50%, 853 Votes)
  • Мар'ян Закальницький (23%, 385 Votes)
  • Катерина Табашник (15%, 260 Votes)
  • Олександр Соколов (12%, 199 Votes)

Total Voters: 1 697

Loading ... Loading ...

♦ Стабільна стабільність року ♦

Сергій Смелик, спринт – який рік ми спостерігаємо цього атлета у когорті найкращих спринтерів Європи. Завзятість, виваженість та стабільність протягом сезону на обох спринтерських дистанціях – ось показник спортсмена найвищого рівня і Сергій справляється з цим завданням просто ідеально! Результати у топі європейських рейтингів (100м – 10,16 та 200м – 20,34) та неабиякий внесок для потрапляння нашої збірної у п’ятірку найшвидших у Європі. «Вік нічого не означає» – говорить сам Сергій!

Андрій Проценко, стрибки у висоту – незважаючи на те, що Андрію не вдалося потішити нас нагородами найважливіших турнірів року, та потрапляння до п’ятірки найсильніших стрибунів Європи і четверте місце у фіналі (2,31) найкрутішого комерційного турніру світу «Діамантова Ліга» говорять самі за себе. А ви спробуєте протриматися «на висоті» цілий сезон і не перший рік!

Олександр Сітковський, марафон – вже постійний гість цієї рубрики. Але про такі здобутки не можемо мовчати! Як бігати понад десятиліття на гросмейстерському рівні 2:10  і краще, схоже, знає лише Олександр! Пятий результат у європейському топ-листі сезону – це не жарти! Про вік знову не зазначаємо, але з ювілеєм привітаємо:)

Наталія Прищепа, 800 м – що тут можна ще сказати, як не «стабільна чемпіонка Європи». Це фантастично! Наталка захистила свій титул чемпіонки континенту і знову потішила вболівальників своїм традиційним фінішем! Стабільніше немає куди! Більше того, вона ще й вразила всю спортивну громадськість Європи, коли допомогла піднятись після прикрого падіння одній зі своїх конкуренток! Такий гідний вчинок не можна не відзначити! Не проходьте і ви повз!

Віталій Бутрим, 400 м – Бутрим це 400, а 400 це Бутрим – до цього звикли всі. За останні роки Віталій став повноцінним рекордсменом в цій дисципліні, встановивши національні рекорди як на стадіоні влітку, так і в приміщенні взимку (45,46). Це неабияке досягнення, враховуючи, що попередні рекорди в цій дисципліні тримались більше 10 років! Стабільність Віталія доводить, що з часом всі рекорди йому підвладні, тому віримо, що ще не один рекорд стане доступним!

Стабільна стабільність року

  • Наталія Прищепа (58%, 556 Votes)
  • Олександр Сітковський (15%, 141 Votes)
  • Сергій Смелик (11%, 109 Votes)
  • Віталій Бутрим (9%, 91 Votes)
  • Андрій Проценко (6%, 61 Votes)

Total Voters: 958

Loading ... Loading ...

♦ Непохитна безкомпромісність року ♦

Христина Стуй, спринт – безапеляційне прагнення до мети попри все. Саме Христина цього року, незважаючи на поважний стаж у спорті зуміла оновити особистий рекорд (11,20) після травми та провести суперуспішні літній та зимовий сезони. Ламати ліміти – ось, що вдається Христині на всі 100! І байдуже, що кінцівка видалася не такою, як хотілося, адже «Соррі, мама, в декрет мені ще рано, be continued…» (Христина Стуй ©)

Анна Рижикова, 400 з/б – «Розчарована сріблом, боролась за перемогу», – все, що треба знати для характеристики цієї атлетки. Саме такі слова першими пролунали з вуст Ані у мікст-зоні після фіналу чемпіонату континенту у Берліні (54,51). І це незважаючи на те, що спортсменка поверталася після тривалої травми на дуже непростій дистанції! Найвищі цілі та сміливість – ось головна риса справжніх бійців. До речі, ми чули, що цілі на 2020 рік вже поставлені!

Сергій Никифоров, стрибки у довжину – цей амбітний молодик не втомлюється вражати всіх шанувальників королеви спорту своїми карколомними планами і виступами на міжнародних змаганнях! 2018 рік не став винятком і на ЧЄ в Берліні в напруженій боротьбі, Сергій виборов «безкомпромісну» бронзу в стрибках в довжину!Його результат 8.23 став 4-им в європейському топ-листі, а це ще те досягнення!Здається, Сергію, ти казав, що станеш Олімпійським чемпіоном?! Тепер не маємо права сумніватися щодо цього!

Марина Бех, стрибки у довжину – такої непоступливої боротьби у стрибковому секторі ЧЄ вже не було дуже давно: битва за кожен сантиметр у кожній спробі і найкращий результат у останній (6,73)! Як говорить давня спортивна приказка – поки у тебе ще є спроба, ти не програв! Без жодних поступок і компромісів Марина прийшла до своєї першої (але точно не останньої) нагороди – срібла європейської першості!

Ірина Климець, метання молота – особистий рекорд (72.63) та фінал ЧЄ у Берліні, а ще титул глядацьких симпатій всього чемпіонату за надзвичайно ефектне святкування вдалої спроби! Лише в фейсбуці відео її запального танку в секторі подивились майже півмільйона людей!

Непохитна безкомпромісність року

  • Христина Стуй (39%, 1 439 Votes)
  • Анна Рижикова (33%, 1 202 Votes)
  • Ірина Климець (20%, 743 Votes)
  • Марина Бех (6%, 211 Votes)
  • Сергій Никифоров (2%, 60 Votes)

Total Voters: 3 655

Loading ... Loading ...

♦ Дивовижна завзятість року ♦

Марина Килипко, стрибки з жердиною – один з найтехнічніших і найскладніших видів легкої атлетики! Вже декілька років поспіль Марина вражає нас видовищними стрибками і додає нові рекорди в історію легкої атлетики нашої країни. Враховуючи відсутність запеклих конкурентів у цьому секторі в Україні та високі результати спортсменки – без завзятості тут не обійтися. Оновленням національного рекорду pbvj. (4,62 м) і восьмим місцем на чемпіонаті Європи влітку Марина довела – це лише початок, бо її завзятості немає меж!

Ольга Ляхова, 800 м – як і минулого року, Оля знову в номінації ЖА і не просто так! Вона не перестає вражати всіх шанувальників легкої атлетики своїми виступами на міжнародній арені! На перший погляд здавалося, що Ользі дуже нелегко далося потрапляння до щасливої фінальної вісімки на ЧЄ в Берліні, але, мабуть, то було зроблено, щоб приспати пильність конкуренток, бо в фіналі Оля показала найфантастичнішу та найзавзятішу боротьбу (2:00,79)! У підсумку – «Бронза на вагу золота», як каже сама спортсменка! Браво, Оля!

Ярослава Магучіх, стрибки у висоту – спершу могло здатися, що шалений минулорічний прогрес цієї спортсменки був авансом на декілька років вперед! Але зовсім ні! Завзятість Ярослави не дозволила їй спочивати на лаврах. Золото юнацької Олімпіади і чемпіонату Європи U18 з рекордами змагань зі стрибків у висоту. А ще рекорд України U18, повторення юніорського рекорду України, рекорд Європи U20 у приміщенні, повторення найкращого досягнення світу U18 (1,96 м) – одним словом ми збилися рахувати рекорди цієї спортсменки! Та й хіба це має значення, якщо не за горами нові!

Аліна Шух, багатоборство, метання списа – ця юна багатоборка вражає своїми завзятістю та наснагою! Хіба ця тендітна дівчина схожа на типову метальницю списа? Ні, – відповісте ви! Але вона доводить зворотнє і неочікувано стає чемпіонкою світу (55,95) саме в цій дисципліні, яка не є профільною для неї! Більш того, вона посідає третє місце на Кубку Європи з метань U23 і перемагає у складі команди! Не забуваючи про своє улюблене п‘ятиборство, Аліна стала сьомою на дорослому ЧС у приміщенні, що ще раз доводить її фантастичну цілеспрямованість!

Михайло Кохан, метання молота – повний комплект досягнень, які тільки можливі за рік: перемоги на юнацьких Олімпійських іграх  з рекордом змагань та на чемпіонаті Європи U18 з найкращим світовим досягненням серед юнаків (87,82 м), срібна медаль чемпіонату світу U20. Чого ще можна бажати 18-річному хлопцю? Звісно, не зупинятися на досягнутому! Але він і не планує! І те, що Токіо-2020 з категорії «мрія» переходить в категорію «можливо» – це безсумнівний факт!

Дивовижна завзятість року

  • Ярослава Магучіх (52%, 838 Votes)
  • Михайло Кохан (20%, 324 Votes)
  • Ольга Ляхова (15%, 242 Votes)
  • Аліна Шух (10%, 156 Votes)
  • Марина Килипко (3%, 51 Votes)

Total Voters: 1 611

Loading ... Loading ...