Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жорстка Атлетика та мережа спортивних магазинів Decathlon Ukraine оголошують старт вже традиційного конкурсу Gathletics Awards 2020 – визначення найкращих атлетів року в чотирьох карколомних номінаціях!

Як і завжди, ми разом із вами  цілий рік пильнували і вболівали за українських «жорсткоатлетів», які наполегливо йдуть до мети, не бояться викликів, і не зупиняються на досягнутому, за тими, хто є взірцем і мотиватором для інших.

І зараз ми хочемо звернути вашу увагу на тих атлетів, які на погляд редакції ЖА  заслуговують особливої уваги, визнання та, зрештою, підтримки та мотивації, які ніколи не бувають зайвими! Передаємо цю справу вам, наші читачі, ваш час – час заохотити і змотивувати цих атлетів на нові здобутки та перемоги!

Голосування триватиме до 23:59 23-го січня 2021 року! Переможців та найактивніших уболівальників (слідкуй у фейсбук) чекають подарунки від Decathlon Ukraine! Крім того, передбачена особлива номінація та спеціальний приз від редакції ЖА для атлета/атлетки, який досягнув особливих висот у 2020 році (спойлер – десь в районі 2,02 м :).

♦ Небувалий прорив року ♦

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Євгенія Прокоф’єва – так, ця дівчина ще минулого року дуже прозоро натякнула, що має серйозні наміри, здобувши перемогу на ЧУ з марафону, а разом і з нею ліцензію на Токіо. Але цьогоріч Женя без жодних натяків прямо заявила, хто наразі головний на дистанції 21 км: спершу виграшем на ЧУ з півмарафону, а після того високим 23-м місцем та оновленням найкращого результату в історії України у півмарафоні (у забігах, участь у яких беруть жінки – 1:10:32).

Богдан-Іван Городиський – не перестає вражати щороку. Щойно ми говорили з Іваном про його перехід з середніх дистанцій на десятку, потім про його переможний ЧУ і олімпійську ліцензію в марафоні. І от, пройшов рік – і Богдан, він же Іван, – автор національного рекорду України на дистанції 21 км (1:00:40)! Не можемо не відзначити, що попередній рекорд належав легендарному Сергію Лебідю і протримався 17 років. Що буде далі? Побачимо!

Іван Будзинський – нове ім’я української 400-метрівки. І може це звучатиме як аванс, однак цифра 46,85 проти чинного рекорду України (46,45) говорить сама за себе. Перші міжнародні старти, статус чемпіона України та чемпіона ABAF у приміщенні. Іван зізнався, що має серйозні цілі, про які нікому не розповідає. Та схоже, він не жартує.

Вікторія Ратнікова“у 20-річному віці в Україні 7,21 не біг ніхто, крім Жанни Блок” – так охарактеризував цей прорив на 60-метрівці тренер спортсменки Костянтин Рурак. Ми ж лише додамо, що Вікторія покращила особистий рекорд одразу на 11 сотих, виконала норматив МСМК та здобула золоті нагороди національних першостей взимку та влітку. На додаток, ще й стала єдиною українкою, якій підкорився і норматив на 60 м на скасований зимовий ЧС. 

Небувалий прорив року

  • Богдан Іван-Городиський (42%, 421 Votes)
  • Вікторія Ратнікова (26%, 258 Votes)
  • Євгенія Прокоф'єва (21%, 206 Votes)
  • Іван Будзинський (12%, 119 Votes)

Total Voters: 1 004

Loading ... Loading ...

♦ Дивовижна завзятість року ♦

Вікторія Ткачук – 2-річне відновлення після травми, віддалений зв’язок з тренером у дуже технічній дисципліні і врешті кількаразове оновлення особистого рекорду за сезон. А ще перемога на ЧУ та бронза на етапі Діамантової Ліги у Римі. Годі й говорити про завзяття, секрет такої шаленої мотивації знає лише Вікторія!

Дар’я Михайлова – цей сезон змусив багатьох неодноразово змінювати змагальні плани на сезон. Коли мова йде про марафон і один єдиний старт питання стоїть особливо гостро. А коли їх ще й скасовують один за одним… Однак, Дар’ї у 2020 вдалося прорватися на найкрутіший марафон планети, увірватися у топ-10 та оновити особистий рекорд – 2:27:29.Словом, марафонська завзятість у найкращому вигляді!

Аліна Шух – безсумнівно ім’я людини, яка знає свою справу і непохитно робить її, проторить собі шлях до мети незважаючи на жодні обставини та розмови. Доказом тому у 2020 році стали перемоги на ЧУ, чемпіонаті АБАФ, Кубку України і переконливий PB – у розмірі 6386 балів.

Людмила Оляновська – повернення спортсменки довело, що Людмила навіть не думала опускати руки, точніше розтреновувати ноги за період своєї відсутності! Подвійне завоювання національного титулу в спортивній ходьбі на 20 кілометрів (ЧУ та зимовий ЧУ), подвійне виконання нормативу на Токіо – хіба це не синонім завзяття?

Ігор Мусієнко – політ 7-кілограмового снаряда на позначку 20 метрів – таких показників в приміщенні давно не бачила українська легка атлетика. А от завдяки завзяттю Ігоря це стало можливим. А ще два чемпіонства літньої і зимової національних першостей, срібло чемпіонату ABAF та велике прагнення не зупинятися на досягнутому – це все про цього атлета! 

Дивовижна завзятість року

  • Ігор Мусієнко (38%, 744 Votes)
  • Дар'я Михайлова (31%, 602 Votes)
  • Людмила Оляновська (13%, 263 Votes)
  • Вікторія Ткачук (10%, 201 Votes)
  • Аліна Шух (8%, 155 Votes)

Total Voters: 1 965

Loading ... Loading ...

♦ Непохитна безкомпромісність року ♦

Євген Гуцол – колись Євген змінив 400-метрів на дистанцію вдвічі більше і з того часу без жодних компромісів та вагань рухається до своєї мети. І хоча минулий рік був не таким вже насиченим на старти, серед їх невеликої кількості Євген зумів зняти практично секунду зі свого особистого рекорду в приміщенні (1:47,81), вкотре завоювати золото ЧУ та чемпіонату ABAF.

Олексій Касьянов – якось Жорстка Атлетика назвала Олексія “людиною-легкоатлетичним оркестром”! Так от, цей оркестр настільки вправно і вміло роками продовжує відтворювати твір під назвою багатоборство, що просто перехоплює подих. І хай виникають труднощі, травми, та цей багатоборець продовжує відточувати та відшліфовувати свої вміння, показувати результати екстракласу! Як результат: у 2020 за ним перемога на ЧУ з сумою 7716 балів та бронза на турнірі у Таллінні. 

Анна Рижикова – тут просто є сенс перелічити: двічі срібло Діамантових Ліг, перемога на чемпіонаті ABAF, купа призових місць комерційних турнірів, перемога і особистий рекорд на свої не основній дистанції – 400 метрах (але без бар’єрів) на ЧУ. Це якщо дуже коротко. З року в рік – бути в топі світового рейтингу – це вам не жарти, а непохитність і повна віддача своїй справі.

Андрій Проценко – і знову цей спортсмен змушує говорити про свої високі стрибки! І ми дуже раді цьому! Цьогоріч у арсеналі Андрія – перемоги на Діамантовій Лізі в Римі, ЧУ, Чемпіонаті ABAF та стрибки на гросмейстерську висоту 2,30 м. Минулого року зазначали, але вимушено повторюємося: вся країна з завмиранням чекатиме Андрія на Олімпійському стадіоні в Токіо!   

Софія Яремчук – якщо просто поглянути на статистику показників цієї спортсменки на сайті World Athletics, то можна прослідкувати, що фактично щороку вона скидає по 2 хвилини зі свого особистого рекорду на півмарафоні. У 2020 році Софія вирішила не відкладати і зробила це у січні – 1:10:33, а потім ще й закріпила успішним виступом на ЧС у Гдині в жовтні (1:10:42). Вже давно ходять чутки про марафон у виконанні Софії, тож ми чекаємо затамувавши подих!

Непохитна безкомпромісність року

  • Євген Гуцол (32%, 431 Votes)
  • Анна Рижикова (28%, 376 Votes)
  • Софія Яремчук (23%, 313 Votes)
  • Андрій Проценко (9%, 123 Votes)
  • Олексій Касьянов (8%, 115 Votes)

Total Voters: 1 358

Loading ... Loading ...

♦ Невтомний лідер року♦

Марина Бех-Романчук – найбільша перфекціоністка української легкої атлетики, яка закохала в українські горизонтальні стрибки всю земну кулю. 2020 рік для Марини став роком відточення майстерності та золотими і срібними нагородами на змаганнях всіх рівнів від ЧУ до Діамантових Ліг, а ще новеньким особистим в приміщенні – 6,96 м! Послідовність, впевненість та мотивація і 7 метрів стане звичною справою! 

Юлія Левченко – незмінна учасниця та переможниця щорічних Awards від Жорсткої Атлетики, про яку розказано вже майже все, але кожного разу в секторі Юля додає в свою розповідь все нові та нові факти. Спокій та впевненість наповнює Редакцію ЖА, коли Юля в секторі, і байдуже на рівень змагань, а їх у 2020 було дуже чимало! І абсолютно всюди спортсменка на висоті не нижче 1,92м!

Ірина Климець – холодний погляд, відточені рухи та граційна радість – таким набором епітетів можна описати спроби Ірини в секторі для метання молоту. Продовж останніх років, і 2020 не став винятком, Іра нав’язує боротьбу найсильнішим молотоборкам світу, задає український тренд в даному виді змагань та прямує до дуже амбітної мети, яка має як національну так і олімпійську характеристику!

Михайло Кохан – хлопчина з берега Славутича, який задає стиль в секторі та поза ним. Михайло нав’язує шалену боротьбу тим, з ким треба бути дуже обережними, і робить це дуже успішно. В 2020 році молот Михайла випередив найближчого переслідувача на ЧУ на 5 метрів та впритул наблизився до позначки 78 метрів!

Невтомний лідер року

  • Марина Бех-Романчук (39%, 408 Votes)
  • Юлія Левченко (22%, 234 Votes)
  • Михайло Кохан (19%, 201 Votes)
  • Ірина Климець (19%, 198 Votes)

Total Voters: 1 041

Loading ... Loading ...


Доля перемоги твого улюбленого атлета в твоїх руках – голосуй!

А для усіх вболівальників – подарунок від нашого партнера: на сайті DECATHLON Ukraineдо 15 лютого вводь промокод GA та отримуй знижку 10% на товари інтернет-магазину!

DECTAHLON – cпорт для всіх, якість від новачка до профі.

*промокод діє на усі товари, окрім велосипедів.