Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Колумбійська стрибунка Катерін Ібаргуен і вже легендарний кенійський марафонець Еліуд Кіпчоге визнані легкоатлетами року за версією Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF).

На традиційній церемонії ІAAF Athletics Awards 2018, яка 4 грудня відбулася у Монако, зібралися “вершки” легкоатлетичного світу, аби дізнатися найкращих серед найкращих.

Так, Ібаргуен цього сезону стрибала не лише потрійним, а й в довжину. Вона виграла обидва види на Континентальному Кубку ІААФ і в фіналі Діамантової ліги. Крім того, на її рахунку найкращий результат сезону в світі в потрійному стрибку (14.96) і національний рекорд у стрибку в довжину (6.93).

У фіналі голосування колумбійка випередила Беатріс Чепкоеч (стипль-чез, Кенія), Нафіссату Тіам (семиборство, Бельгія), Шону Міллер (400м, Багамські острови) і Діну Ашер-Сміт (спринт, Велика Британія).

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Що стосується Кіпчоге, то в квітні цього року він виграв Лондонський марафон (2:04:17), а за п’ять місяців тріумфував на марафоні в Берліні, де встановив світовий рекорд (2:01:39), скинувши більше хвилини (78 секунд) з попереднього досягнення свого співвітчизника Денніса Кімето.

На звання легкоатлета року, крім Кіпчоге, претендували Крістіан Коулман (спринт, США), Арман Дуплантіс (стрибки з жердиною, Швеція), Кевін Майер (багатоборство, Франція) і Абдеррахман Самба (400 з/б, Катар).

“Зірками, що сходять” були визнані Сідні Маклафлін (400 з/б, США) і Арман Дуплантіс. Маклафлін цього року оновила свій же світовий рекорд серед юніорів в бігу на 400 метрів з бар’єрами (52.75). З цим результатом вона очолила світовий рейтинг сезону. А Арман. незважаючи на свій юний вік, виграв «дорослий» чемпіонат Європи в стрибках з жердиною, де тричі бив також свій власний світовий рекорд серед юніорів (6.05). На додачу цього року він переміг на чемпіонаті світу серед юніорів.

А тепер запрошуємо подивитися на спортсменів у “нестандартному екіпіруванні”. Що скажете, як вам? Хай так ходять, чи краще нехай йдуть перемагати? 🙂

Сідні Маклафлін.Та 4-разовий призер ОІ Ато Болдон! Хороша компанія
Мондо Дуплантіс. Шокував цього року увесь світ, а сам зберігає спокій
Чемпіонка Європи, світу та Олімпійських Ігор Нафіссату Тіам розпустила свої коси! До речі, інтерв’ю бере не хто інший, як олімпійський чемпіон Грег Рузерфорд
Кевін Майєр. Оце справжня голлівудська історія сезону: через прикру помилку не завершив багатоборство на ЧЄ, а потім взяв і на Decastar знищив світовий рекорд!
Борле у кубі! Брати з Бельгії – усі троє одночасно чемпіони Європи-2018! Як? У естафеті 4 по 400)
Легенди поруч. Валері Адамс – новозеландська штовхальниця ядра, дворазова олімпійська чемпіонка і семиразова чемпіонка світу
Зірки вечора! До речі, обом по 34 роки! Так, так – це співпадіння, не думайте зайвого.
Муджинга Камбунджі. Дуже швидка дівчина зі Швейцарії. Та уявіть собі: 3 четвертих місця ЧЄ (100, 200 і 4 по 100). Це просто додаткова мотивація! Все попереду!
О! це ж Шона Міллер – чемпіонка Ігор Співдружності з багамських островів! із чоловіком Майклом Уібо, багатоборцем з Естонії!
Паскаль Мартіно-Лагард! Ну круто ж він промчав 110м з/б у Берліні!

Фото IAAF

Читайте також: Про що говорили у Монако. Ключові рішення ради IAAF