Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Сьогодні український ультрамарафонець Євген Глива вшосте стартував на багатоденному  ультрамарафоні Oman Dessert Marathon, який проходить у пустелі Оману. Спека, необхідність нести на собі все харчування на всі етапи гонки, біг по піску – все це робить ультрамарафон не аби яким випробуванням навіть для досвідчених атлетів.
Євген вже не раз потрапляв на подіум цих престижних змагань, а  2015-2016 роках до перемоги йому не вистачало зовсім трохи, він був другим. Минулого року ультрамарафонець із Сумщини посів підсумкове 4-е місце.

На своїй ФБ-сторінці Євген поділився враженнями про перший день:

“Пройшов перший день змагань #omandesertmarathon 2018. Після першого дня 7 позиція і 2:20.02 ( це у мене час, офіційний може змінюватися). В цьому році орги вирішили гнати всіх по дюнах. Розпочав гонку 12 місце, після 8 км трішки адаптувався і перемістився на 8 позицію, але другий етап фінішних грандіозних дюн перемістив мене на 9 місце. Ще і жара піднялася. Після морозу в спеку без адаптації весело, що словами не передати. Ще і в додачу вода вилилась із системи ззаду рюкзака (від’єдналась шлангочка). На фінішному кілометрі дістав одного пасажира, другого трішки не хватило (2 секунди). Думаю все добре від 3 місця трішки менше 9 хвилин, але я вважаю то понти. Боротьба тільки розпочалась і у мене завжди 1-2 день погано виходили, не залежно від адаптації.
p.s. дякую всім за підтримку! Приємно тут бігти і знати , що за тебе вболівають!”

Редакція Жорсткої Атлетики встигла сьогодні задати Євгенові кілька питань:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Євгене, чи змінився цього року склад основних суперників? З ким буде найбільша боротьба?

– Суперники всі ті самі. Але якщо раніше стартував хтось один з братів Ель Морабіді, то цього року обоє: Рашид і Мухамед. Самі з Оману традиційно біжить, минулого року був 2-м. І ще 5-6 оманських спортсменів. Як показав перший день змагань хлопці стали сильнішими.

Як у перші дні адаптуєтеся до спеки пустелі?

– Сьогодні, після першого дня, повністю відчув, що таке адаптація. Дуже тяжко, як ніколи. І якщо раніше організатори робили забіги з урахуванням рівної місцевості, то цього року вирішили все зробити по дюнах. Для красивих фото. Але одне діло дивитись фото і відео, а друге тут бігти.

Скільки крему від засмаги і з яким SPF берете з собою?
– Кремів ніяких не брав. Не потрібні вони тут. Старт окрім першого дня о 6:30 і фініш в лідерів та у мене виходить до 10 ранку, сонце тоді ще не сильно гріє. Самий смак це з 11:30 до 15:00. В цей час мені дуже шкода тих хто тут мучиться, а не біжить.

 

Ми слідкуватиме за успіхами Євгена та ділитимемося з читачами Жорсткої Атлетики новинами про перебіг гонки. Зичимо Євгену легких ніг та – перемоги!