Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

І хоча пороги вже давно приховані високими водами Дніпра та назва міста Запоріжжя видає його походження. Одне з найбільших міст нашої країни вже вдруге приймає півмарафон в рамках Run Ukraine Running League, на якому учасникам надається унікальна можливість поєднати історію та майбутнє нашої країни і показати при цьому надшвидкий час.

Перша. Історична

Про Запоріжжя як про колиску української ідентичності, волелюбності і відваги списано вже чимало томів, і ось настав час цьому славному місту писати і бігову історію нашої країни. І саме для цього головний символ демократії та козацтва – острів Хортиця розкриє всі свої таємниці перед півмарафонцями, адже по ньому пролягає три кілометри дистанції. Місце сили українського козацтва посеред дніпровських хвиль та на фоні однієї з найбільших плотин Європи – острів Хортиця безсумнівно стане місцем твоєї бігової звитяги!

Не менш цікавим місцем, на цей раз рукотворним, є вищезгадана гребля Дніпровська ГЕС. Ця унікальна гідротехнічна споруда не лише генерує енергію з вод Дніпра, але й виступить в ролі частини дистанції півмарафону. І ще один цікавий факт – це буде одна з найдовших споруд, по якій доведеться бігти учасникам Run Ukraine Running League – цілих 1,3 кілометра з лівого берега на правий!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Причина високотехнологічна

А що ви скажете на той факт, що Запоріжжя до всіх своїх регалій ще й автомобільна столиця країни! Сьогодні складно уявити наше життя, реалії нашої країни, без автомобільної промисловості цього тисячолітнього міста. Більшість українських анекдотів та служб таксі не стали такими як є без ЗАЗ Ланоса. Навіть подейкують, що Ланосів там більше ніж мешканців, але це не точно.

Автомобілі, гелікоптери, авіадвигуни – все це народжується третьому найбільшому місті на Дніпрі. Конструкторські бюро міста мають справу з найрізноматнішими завданнями людської активності – від космосу до побутової техніки, а віднедавна до цього переліку можна сміливо вписувати і півмарафон, який закриває сезон великих стартів в Україні 2018 бігового року.

Остання можливість

Не даремно всі найбільші старти в Старому Світі, та й в Північній Америці,  сконцентровані весною та восени. Головними причинами такої особливості є погода та людська фізіологія. Якщо з погодою все зрозуміло –  найбільш сприятливі умови для бігу, то з фізіологією складніше.

У професійних атлетів та любителів виділяється 2 сезони на рік, мета яких максимально ефективно побудувати тренувальний цикл для досягнення найвищих результатів. І основний принцип, який закладено в концепцію циклічності, полягає обмеженій можливості спортсмена довго перебувати на піковій фізичній формі.

Зазвичай у групи витривалості змагальний період, в якому спортсмен може показувати максимальні результати обмежується в середньому 2 місяцями, а то і менше. Тож 2nd Zaporizhstal Half Marathon для нашої країни є останнім сертифікованим стартом весняного змагального сезону, і той бігун, який вірно спланував свої тренування, ще має чудову можливість підняти планку особистого рекорду на заздрість всім оточуючим перед зимовим міжсезонням!

Авжеж, кожен воліє самостійно приймати рішення, але таку нагоду поєднати бігову, туристичну та краєзнавчу подорож просто неможливо пропустити! Поспішайте реєструватись, адже слоти з кожним днем просто тануть як бензин в баці Ланоса!
2nd Zaporizhstal Half Marathon буде досконалим, а на фініші на всіх очікуватиме гарячий чай та ізофілії!